MH Poly engineert L-Jetty voor Antwerpse haven

  • Industrie

Een petrochemisch op- en overslag bedrijf in de Antwerpse haven had behoefte aan een nieuwe steiger. Gezien de aard van het bedrijf niet zomaar een steiger, maar een met leidingen waardoor schepen probleemloos hun leidingen kunnen verplaatsen. Een uitdagende klus voor MH Poly.

MH Poly engineert L-Jetty voor Antwerpse haven

 

De huidige steigers voor het bedrijf waren onvoldoende geschikt voor de huidige volumes die door de terminal gaan. Ook de hoge steigerbezetting speelde een belangrijke rol. MH Poly kwam met de oplossing: een nieuwe aanlegsteiger in de vorm van een 'L'. 

L-Jetty

Op deze L-Jetty worden vijftien dedicated leidingen gelegd waarmee schepen product kunnen verplaatsen van de bestaande jetty naar de L-Jetty. Dat zal ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van beide jetty’s aanzienlijk verhoogt. Dankzij de nieuwe jetty kunnen er schepen gespoeld worden met stikstof en kunnen er opnieuw board/board operaties van niet-opslagklanten uitgevoerd worden op de terminal. Tegelijkertijd is de jetty erop voorzien om verder uit te breiden. Op de leidingbrug is ruimte gelaten om extra leidingen naar nieuwe tankparken te leggen. Aan de kade komt ook een weegbrug (pre-fill station) om leidingen naar de jetty op een veilige manier te kunnen voorpompen.

Voor meer informatie over het project en MH Poly, bezoek de websote

 

Meer informatie over MH POLY CONSULTANTS & ENGINEERS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!