Milieu-leerlingen Helicon adviseren in bouw groenste transferium van Nederland

  • Innovatie & MVO

De gemeente ’s-Hertogenbosch bouwt aan een nieuw duurzaam transferium aan de Deutersestraat. Om ervoor te zorgen dat de juiste fauna zijn plekje weet te vinden, is de hulp van Helicon-leerlingen Onderzoeker natuur en milieu ingeschakeld. Hoe trek je bijen, zwaluwen en vleermuizen aan?

Milieu-leerlingen Helicon adviseren in bouw groenste transferium van Nederland

Een energieneutraal gebouw, een zonnepanelendak, een groene gevel: allerlei duurzame toepassingen moeten het transferium de groenste van Nederland maken. Leerlingen van Helicon kunnen daarbij helpen.

Overhandiging rapport tijdens planten eerste bomen

Op maandag 18 december hebben de mbo’ers van Helicon Den Bosch de handen uit de mouwen gestoken en meegeholpen met het planten van de eerste bomen. Een mooi moment om ook het adviesrapport te overhandigen aan Heijmans en Ballast Nedam. De leerlingen hebben getoetst of het haalbaar is dat verschillende soorten vleermuizen, zwaluwen en bijen van het transferium hun huis maken.

Bijenhotel, vleermuizenkast en zwaluwnesten

Voor aanvang van de bouw zijn omwonenden en natuurorganisaties gevraagd over hoe een groen transferium er uit moet zien. Hier is een wensenlijstje uit ontstaan, het transferium moet bijvoorbeeld verschillende soorten bijen, vleermuizen en zwaluwen aantrekken. Maar is dat haalbaar? Deze vraag is voorgelegd aan de mbo’ers van Onderzoeker natuur en milieu. En maar goed ook. Want voor sommige gewenste soorten blijkt het transferium niet geschikt. En voor andere soorten zijn er zeer specifieke eisen, waaraan een bijenhotel of vleermuizenkast moet voldoen. Gelukkig hebben de praktische leerlingen meteen bouwtekeningen aangeleverd voor de perfecte onderkomens! Goede basis voor leerlingen van het Koning Willem 1 College om mee verder te gaan.

Meer informatie over Helicon MBO Den Bosch:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!