Milieuvriendelijkere handdoekrollen bij Initial door nieuwe wasserij

  • Zakelijke dienstverlening

Sinds eind vorig jaar heeft Initial in Deventer een van Europa’s grootste wasserijen voor de reiniging van handdoekrollen. Deze gloednieuwe wasserij is voorzien van de laatste nieuwe technische snufjes.

Milieuvriendelijkere handdoekrollen bij Initial door nieuwe wasserij

Dankzij de investeringen in automatisering en hygiëne worden de handdoekrollen nu nog milieuvriendelijker en efficiënter gewassen. Binnen het gehele wasproces wordt veel zorg besteed aan het milieu. Bovendien is het hele gebouw voorzien van een speciale energiebesparende verlichting- en klimaatinstallatie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is immers een belangrijk uitgangspunt bij alles wat we doen.

Onberispelijk gewassen met minder water en energie

Katoenen handdoekrollen kunnen vele malen worden hergebruikt en besparen uw klanten een berg papierafval. En dat Initial ze ook nog eens op een uiterst verantwoorde manier wast, is een extra voordeel voor uw milieubewuste klanten.

Milieuvriendelijk wasproces

  • Efficiënte, gasgestookte branders verwarmen het proceswater en de lucht voor het drogen van de handdoeken op de mangels.
  • De hete, met vocht verzadigde lucht uit de mangels wordt m.b.v. een condens-warmtewisselaar gebruikt om de verswatertoevoer op te warmen.
  • Het water dat in de laatste stap van het proces uit de handdoeken geperst wordt, hergebruiken we in het wasproces. Resultaat: een lager water- én energieverbruik.

Volgens hoge normen

Samen met Initial biedt u uw klanten/bezoekers de zekerheid van een onberispelijke dienstverlening. Onze wasserij in Deventer heeft immers een kwaliteitsbeheersysteem volgens ISO 9001 en garandeert strenge hygiëne volgens RABC. Tevens heeft onze vestiging een ISO 14001-gecertificeerd milieubeheersysteem en een gecertificeerd ARBO-zorgsysteem conform OHSAS 18001.

Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen op het GRATIS nummer 0800 18 99 of neem een kijkje op www.initial.nl

Meer informatie over INITIAL EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!