Modernisatie en verduurzaming Pivot-Park labs in volle gang

  • Technologie

Op de life sciences campus voor farmaceutische innovaties van Pivot Park in Oss worden 135 zuurkasten in laboratoria uitgerust met VAV-regelingen van Siemens. Dit borgt een constante en hoge kwaliteit van de proeven die laboranten in de zuurkasten uitvoeren.

Modernisatie en verduurzaming Pivot-Park labs in volle gang

Door de koppeling met het Siemens-energiemanagementsysteem Navigator krijgt Pivot Park bovendien inzicht in het energieverbruik per lab, wat kansen biedt om verder te verduurzamen.

Pivot Park verhuurt op haar campus laboratorium- en kantoorruimten met hoogwaardige R&D-faciliteiten, infrastructuur en expertise. Door de modernisering van de zuurkasten in de labs tilt de organisatie de kwaliteit van haar dienstverlening naar een nog hoger niveau. De VAV-regelingen zorgen voor een variabel gestuurde luchtafvoer in de zuurkasten, ingegeven door de stand van het raam. Dit leidt tot een optimale luchtbalans, wat voor laboranten belangrijk is om kwalitatief en veilig proeven te kunnen uitvoeren. Het voorkomt onder meer contaminatie tussen stoffen waardoor proeven kunnen mislukken.

Veilig, kwalitatief en duurzaam

Extra kwaliteit en veiligheid zijn echter niet de enige voordelen die het modernisatietraject oplevert. Via het gebouwbeheersysteem integreert Siemens de laboratoria met het energiemanagementsysteem Navigator. Hierdoor kan Pivot Park voortaan het energieverbruik per laboratorium monitoren. Inzicht in het energieverbruik per lab biedt de kans om op individueel niveau met huurders in gesprek te gaan en mogelijke duurzaamheidsstappen te zetten.

 Lees hier meer over de Siemens oplossingen voor de Life Science industry.

 

Meer informatie over Pivot Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!