ModuleZ platform maakt beheer van financiële producten eenvoudig en overzichtelijk

  • Zakelijke dienstverlening

Voor financiële dienstverleners is het vaak een hele klus om hun vermogensopbouwproducten te beheren en klanten te informeren over de ontwikkelingen rond deze producten. Met het ModuleZ platform, dat ontwikkeld is door automatiseringsbedrijf Luminis, krijgen zij de mogelijkheid om hun processen efficiënter in te richten.

ModuleZ platform maakt beheer van financiële producten eenvoudig en overzichtelijk

Het ModuleZ platform is in 2017 ontwikkeld door Luminis, met de achterliggende gedachte dat financiële dienstverleners in hun groei niet belemmerd mogen worden door beperkingen in ICT. Met het ModuleZ platform kunnen financiële producten zoals beleggingsrekeningen, spaarrekeningen en levensverzekeringen eenvoudig worden beheerd. Daarbij blijven de financiële dienstverleners zelf in control en kunnen zij snel inspelen op veranderende eisen die aan hun financiële producten worden gesteld. Verder kunnen ook wettelijk vereiste rapportages via het platform eenvoudig worden gegenereerd.

Participanten registratiesysteem

‘Door goed te luisteren naar de wensen van onze klant, heeft Luminis deze flexibele, schaalbare en gebruiksvriendelijke cloudoplossing kunnen bouwen’ vertelt Ton Jansen van Luminis. ‘De klant voor wie wij dit participanten registratiesysteem destijds hebben ontwikkeld, was enorm tevreden over het product. Hij zag veel potentie in het ModuleZ platform en wilde dit daarom ook graag aan andere financiële dienstverleners gaan aanbieden. Wij werken nog altijd samen met dit bedrijf en zorgen ervoor dat het ModuleZ platform geheel naar de wensen van de verschillende klanten wordt ingericht. Daarbij kan het gaan om visuele aanpassingen zoals kleuren en logo’s, maar ook om het toevoegen van extra functionaliteiten.’

Laptop

Eenvoudig ingeregeld

Hij geeft aan dat veel financiële dienstverleners grote moeite hebben om klanten en gebruikers goed te informeren over wat er gebeurt op hun rekeningen en/of polissen. ‘In de afgelopen jaren zijn er talloze fusies geweest in de wereld van de financiële dienstverlening, maar daarbij is niet altijd rekening gehouden of de automatiseringssystemen ook op elkaar konden worden afgestemd. Daarnaast zijn er veel nieuwe financiële producten bij gekomen. Veel financiële organisaties hebben daardoor te maken met relatief hoge kosten voor hun automatiseringssystemen. Het ModuleZ platform is zodanig opgezet dat allerlei typen beleggingsproducten ingeregeld kunnen worden’.

Software as a Service

Volgens Jansen biedt het ModuleZ platform nog andere voordelen voor de gebruikers. ‘Doordat het platform aan gebruikers wordt aangeboden op basis van een SaaS (Software as a Service)-overeenkomst, zijn grote investeringen in IT niet nodig. Omdat investeringen voor noodzakelijke wijzigingen (bijvoorbeeld ten gevolge van wetswijzigingen) gedeeld worden met andere deelnemers aan het platform, vallen ook deze kosten aanzienlijk lager uit. Daarnaast kan het ModuleZ platform snel en flexibel worden geïmplementeerd en kunnen bestaande producten eenvoudig worden aangepast. Luminis biedt bovendien ook clouddiensten en webhosting aan, waardoor bedrijven helemaal worden ontzorgd op het gebied van automatiseringsdiensten.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over LUMINIS ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!