home » projecten » Bouw »

Mooiland volop aan de slag in De Valuwe

  • Bouw

Woningcorporatie Mooiland is volop aan de slag in De Valuwe in Cuijk. Werden midden augustus nog de laatste woningen in het centrum van de wijk gesloopt aan de Goudenrijderstede, eind augustus startte Mooiland met de bouw van tien eengezinswoningen op de hoek van Looiersgaarde en in ’t Hoefijzer.

Mooiland volop aan de slag in De Valuwe

Bovendien is het huidige winkelcentrum dit jaar compleet gerenoveerd en begint Mooiland eind oktober met een grote onderhoudsklus aan 148 woningen in de wijk.

Laatste stap eerste fase

De tien eengezinswoningen die Mooiland realiseert, zijn onderdeel van fase 1 van de herstructurering van De Valuwe. Eerder dit jaar leverde de woningcorporatie in die fase 36 appartementen aan de Looiersgaarde in de Valuwe op. Aannemer Van der Horst uit Mill verricht de werkzaamheden. Van der Waals/Zeinstra architekten uit Amsterdam ontwierp de woningen. De woningen worden in twee blokken van vijf gebouwd en hebben ieder drie slaapkamers. De start van de bouw wordt dit najaar officieel gevierd. De oplevering is gepland in de zomer van 2013. Binnen enkele maanden kunnen geïnteresseerden via het Cuijks weekblad en de websites van Mooiland en De Valuwe reageren op de tien eengezinswoningen. Daarna krijgen zij te horen wie de woningen toegewezen krijgt.

Volgende bouwfase

Met de sloop van de woningen aan de Goudenrijderstede in het hart van de wijk sinds augustus wordt het terrein startklaar gemaakt voor de volgende bouwfase. Mooiland realiseert hier 21 huurappartementen, tien eengezinswoningen en een medisch centrum. De bouw omvat de locatie waaraan de flat ‘de Valuwe’ heeft gestaan en de acht gesloopte woningen. De flat is al in 2010 gesloopt. Naar verwachting start Mooiland in de eerst helft van 2013 met de bouw. De werkzaamheden nemen ongeveer een jaar tot anderhalf jaar in beslag. Marc Bukman, van Steenhuis Bukman architecten uit Delft, ontwerpt de woningen en het medisch cluster. Mooiland hoopt binnenkort de contracten met de diverse (medische) partijen af te ronden.

Sloopwerkzaamheden

De 21 huurappartementen zijn zogenaamde nultredenwoningen. Dat betekent dat de woon- en slaapkamers, keuken, toilet- en doucheruimte zich op dezelfde verdieping bevinden. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een ruim balkon. In het gebouw is een lift aanwezig. De tien eengezinswoningen zijn gesitueerd aan de Goudenrijderstede en de Valuwsedijk.

Renovatie Winkelcentrum

Samen voor een vitale wijk

De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Samen met Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe en de bewoners pakt Mooiland de wijk aan. Huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk.

Meer informatie over MOOILAND :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!