Netwerkevent student en ondernemer: Fontys Student Startup Festival

  • Onderwijs & Training

Fontys Student Startup Festival op 16 februari van 15.30 tot 20.00 uur staat in het teken van ondernemen, inspireren, ontmoeten en verbinden. Student, studentondernemer én ondernemer worden bij elkaar gebracht bij elkaar tijdens dit event.

Netwerkevent student en ondernemer: Fontys Student Startup Festival

Het programma bestaat uit een mix van kennis, inspiratie, pitches en ontmoetingen. Michiel Bosgra, directeur/hoofdredacteur van Studio 040 is dagvoorzitter. Het festival vindt plaats in IGLUU Eindhoven. 

We bieden studenten een podium voor hun innovatief product, idee, startup of onderneming. Studenten krijgen de kans om te netwerken, samenwerkingen aan te gaan, een mentor of stageplek te zoeken. Ook ondernemers zijn op zoek naar expertise, ervaring, kennis, feedback, een frisse mind of stagiair. Tijdens de meet & greet matchen we 'vraag en aanbod', en brengen studenten en ondernemers met elkaar in contact. 

Centrum voor Ondernemerschap

Ondernemen en ondernemerschap zijn belangrijk voor economische groei en werkgelegenheid. Ondernemerschap is bij Fontys geïntegreerd in het onderwijs, bovendien wordt een ondernemende houding en talentontwikkeling van studenten gestimuleerd. Studenten kunnen deelnemen aan de trainingen 'Jij ondernemer' en 'Ondernemen iets voor jou'. Deze trajecten van Fontys Centrum voor Ondernemerschap zijn bedoeld voor studenten die meer willen en al bezig zijn met een onderneming, of met het idee spelen om een eigen bedrijf te starten. Gepassioneerde, startende studentondernemers krijgen ondersteuning bij het realiseren van hun ondernemersdromen. Met de Studentondernemersregeling wil Fontys studenten stimuleren het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. Maatschappelijk gezien is het immers zeer gewenst het aantal starters te vergroten.

Innovatie

Uit recente jaarcijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat ondernemend Nederland records breekt. Het aantal bedrijven blijft groeien, ook het aantal jonge ondernemers is fors toegenomen (bron: kvkindex). De overheid stimuleert ondernemerschap door extra gelden beschikbaar te stellen voor innovatieve startende ondernemers. Dit moet ervoor zorgen dat innovaties van universiteiten en andere kennisinstellingen sneller wordt omgezet in concrete producten en diensten. Vorig jaar kregen Sjors Bakx en Rave Al-Chamary, studenten van Fontys Hogeschool Engineering (werktuigbouwkunde), een Take-off hbo subsidie van €40.000 toegewezen. Met deze subsidie kunnen Sjors en Rave hun innovatief product ‘de urinemeter’ verder doorontwikkelen en marktrijp maken. Tijdens de eerste editie van Fontys Student Startup Festival (juni 2016) pitchten deze studentondernemers hun innovatie en wonnen de eerste prijs. Het event is een mooie gelegenheid om ook aandacht te schenken aan de eerste lichting studenten met de formele status Studentondernemer.

Bekijk het volledige programma

Auteur: Irene Vriezen/Marlou Mourmans (Fontys)

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!