NHTV partner bij Europees Revivak project

  • Onderwijs & Training

Revivak is een nieuw Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. NHTV Breda University of Applied Sciences is één van de partners binnen het project.

NHTV partner bij Europees Revivak project

De laatste jaren is er een groeiend bewustzijn en een toenemende waardering voor verfijnd ambachtelijk werk. Deze trend vertaalt zich echter niet in meer instroom binnen de bouw en restauratiesector. Revivak wil ambachtelijk vakmanschap nieuw leven inblazen. Het project wil de ambachtelijke opleidingen aantrekkelijker maken en de belangstelling voor werkgelegenheid binnen de vakmanschapsberoepen op een innovatieve manier stimuleren. Het project richt de aandacht onder andere op de bouw- en restauratiesector. Deze sectoren zijn nu nog relatief onbekend. De kennis die in Vlaanderen en Zuid-Nederland bewaard bleef, wordt vastgelegd door filmpjes of teksten en door middel van vernieuwde opleidingen met internetcolleges, internationale vakmanschapsbeurzen, excursies, bootcamps, stages, leer- en werkplaatsen verder verspreid in Vlaanderen en Zuid-Nederland.

Rol van het NHTV

Voor NHTV is er vooral een rol weggelegd in de communicatie en promotie rondom de opleidingen en in de advisering op het gebied van e-learning. Door het inbrengen van kennis vanuit de vrijetijdssector wordt een bijdrage geleverd aan het zoeken naar nieuwe, aansprekende methoden van lesgeven en promotie. Zo wordt er voor acht oude beroepen bestaande kennis vergaard. Enerzijds door het verzamelen en registreren van documenten, anderzijds door het gedetailleerd op beeld vastleggen van de handelingen door oude meesters. Op basis daarvan wordt van de vier meest belangrijke beroepen een e-learning module gemaakt. Ook worden er promotiefilmpjes gemaakt. Door gebruik te maken van de kennis van NHTV, met name op het terrein van nieuwe lesmethoden en kennisoverdracht, is het de bedoeling dat de opleidingen moderner en aansprekender worden.

Interreg V Vlaanderen – Nederland

De verschillende partners krijgen de steun van Interreg V Vlaanderen-Nederland. Op het totale budget van € 1.621.526,50 levert Interreg een bijdrage van € 810.763,25 (50,00%). Van deze subsidie gaat € 50.000 naar NHTV Breda University of Applied Sciences. Het project loopt over een periode van 35 maanden en eindigt maart 2019.

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!