Nieuw DC New Logic III: futuristische blikvanger aan de A58

  • Logistiek & Vervoer

Een blikvanger van jewelste: dat is het nieuwe distributiecentrum New Logic III voor Rhenus Logistics. Heembouw realiseert dit futuristisch ogende, maximaal duurzaam uitgevoerde gebouw momenteel in opdracht van belegger DOK VAST.

Nieuw DC New Logic III: futuristische blikvanger aan de A58

Foto: © Blik van Boven BV

Het valt niet te missen vanaf de A58: het imposante nieuwe DC New Logic III dat momenteel verrijst op het Tilburgse bedrijvenpark Het Laar. De toekomstige gebruiker is Rhenus Logistics, dat hier straks niet alleen zijn DC voor de healthcare-tak, maar ook zijn Europese hoofdkantoor onderbrengt.

Healthcare

De Healthcare-tak van Rhenus is gespecialiseerd in de hoogwaardige opslag en distributie van alle goederen die een link hebben met gezondheid en gezondheidszorg. Daarbij kan het gaan om medicatie, maar ook om zaken als fitnessapparatuur en grote medische apparaten. Het nieuwe DC in Tilburg omvat straks in totaal 60.400 vierkante meter (m²), waarvan circa 40.000 vierkante meter (m²), warehouse, 3.400 vierkante meter (m²), kantoor, en 17.000 vierkante meter (m²), Value Added Logistics (VAL); in een later stadium uit te breiden met nog eens 15.000 vierkante meter (m²), VAL.

New Logic

Foto: © Blik van Boven BV

Futuristisch ontwerp

Het DC wordt gebouwd door Heembouw, in opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST. Heembouws eigen architectenbureau Habeon Architecten tekende voor het futuristische ontwerp voor het duurzame distributiecentrum. Het gebouw kent een elliptische, dynamische vorm en is – met het oog op ruim binnenvallend daglicht – voorzien van veel glas.

Maximaal duurzaam

Het DC is maximaal energiezuinig uitgevoerd en is na oplevering het duurzaamste DC van Nederland. De duurzaamheidsambitie is stevig: verschillende maatregelen moeten het DC straks het predicaat BREAAM Outstanding opleveren. Zo wordt er gebruikgemaakt van allerlei duurzame materialen. Ook krijgt het DC geen gasaansluiting; een oppervlakte van in totaal 30.000 vierkante meter (m²), aan zonnepanelen zorgt ervoor dat het gebouw straks volledig in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. Verder beschikt het gebouw straks onder meer over drievoudig isolatieglas, een warmtepomp, en ledverlichting met bewegingsdetectie.

New Logic

Foto: © Blik van Boven BV

Opsteker voor de regio

Toekomstig gebruiker Rhenus Logistics was al gevestigd in Tilburg, maar kiest er met dit nieuwe DC nadrukkelijk voor om in de regio actief te blijven en zijn activiteiten verder uit te breiden. Een opsteker voor de regio Tilburg, die zich steeds nadrukkelijker manifesteert op logistiek gebied en die met de komst van dit nieuwe DC de logistieke werkgelegenheid op peil ziet blijven. Opvallend is de rol van de gemeente Tilburg, die gedurende het hele traject actief meedenkt met alle ketenpartners om de optimale randvoorwaarden voor het project te creëren.

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!