Nieuw design voor bewegwijzering snelfietsroute Tilburg - Waalwijk

  • Toerisme & Recreatie

De F261, de snelfietsroute langs de Midden-Brabantweg van Waalwijk naar Tilburg, wordt de eerste met de nieuwe bewegwijzering. Daarvoor werden hiervoor twee designs gepresenteerd in het gemeentehuis van Dongen.

Nieuw design voor bewegwijzering snelfietsroute Tilburg - Waalwijk

Foto: Dolph Catrijn

Daar ondertekenden bestuurders van de provincie Noord-Brabant, Tilburg, Waalwijk en Loon op Zand de officiële overeenkomst met afspraken zodat de F261 op korte termijn daadwerkelijk aangelegd kan gaan worden.

Over de 261

De F261 komt aan de westkant van de N261, van station Tilburg in het zuiden tot regionaal bedrijventerrein Haven in het noorden. De provincie Noord-Brabant en de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg slaan hiervoor de handen ineen. Met steun van de provincie leggen de gemeenten de Hart van Brabantroute aan als onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes die de grotere plaatsen in de provincie met  elkaar verbindt. Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouders Jan van Groos, Gerard Bruijniks en Mario Jacobs van respectievelijk de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Tilburg ondertekenden daarvoor vandaag de overeenkomst met afspraken over het tracé, de realisatie en de kostenverdeling. De F261 moet uiterlijk in 2020 gereed zijn.

Forenzen

Snelfietsroutes zijn comfortabel en snel en maken fietsen naar het werk een stuk aantrekkelijker. Werknemers die fietsen zijn fitter, verkorten de dagelijkse files omdat ze hun auto laten staan en dragen bij aan een beter milieu. De provincie Noord-Brabant investeert daarom de komende jaren zo’n veertig miljoen euro in een netwerk van snelfietsroutes en in maatregelen om werkgevers te stimuleren medewerkers vaker de fiets te laten nemen. Twee snelfietsroutes zijn al klaar en de provincie heeft de ambitie om in 2020 vijf nieuwe routes gereed te hebben en er nog eens vier op te starten.

Speciaal design

Wat tot nu toe ontbrak was een eigen en herkenbaar design voor snelfietsroutes. een design met herkenbare markering en informatie op het asfalt en uiteraard bewegwijzering. Het ontwerpbureau Mijksenaar ontwikkelde twee concepten voor nieuwe route-aanduiding. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Deze snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg is de eerste die wordt uitgerust met dit nieuwe design voor de bewegwijzering. De komende tijd gaan we testen welk van de twee designs het beste wordt beoordeeld door gebruikers. Ook de andere routes die we aanleggen krijgen dan dit design. En wat ons betreft kan het daarna ook in de rest van Nederland gebruikt worden”. Met CycleSpex, een Virtueel Realitybeleving die de NHTV met steun van de provincie ontwikkelde, wordt het nieuwe design getest. CycleSpex maakt het mogelijk voor fietsers om een gepland fietspad met een 3D-bril te ‘beleven’ alsof de nieuwe route er al ligt.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!