Nieuw IBM PureFlex-systeem primeur in de Benelux

  • Technologie

IBM Premier Business Partner Databalance in Nieuwkuijk zet als eerste organisatie in de Benelux het nieuwe IBM PureFlex-systeem in. Met PureFlex biedt IBM een volledig geïntegreerde omgeving waarin het zijn Power-technologie combineert met Intel-oplossingen.

Nieuw IBM PureFlex-systeem primeur in de Benelux

De systemen voorzien in computingcapaciteit, storage, netwerkcomponenten en virtualisatie. Alle onderdelen van de PowerFlex-omgeving zijn via één interface te beheren.

Databalance installeert het IBM PureFlex-systeem in het datacenter van Eurofiber in Groenekan.  Deze locatie is via een directe lijn verbonden met het eigen datacenter van Databalance in Nieuwkuijk. Dankzij de tweede locatie is het enerzijds mogelijk om de constante groei in klanten op te vangen. Anderzijds beschikt Databalance in Groenekan over een optimale uitwijklocatie. Hierdoor is het mogelijk klanten hoogwaardige high-availability diensten te bieden.

“Bij Databalance staat constante innovatie hoog op de agenda”, zegt Rob Blom, directeur van Databalance. “Door te innoveren, kunnen we klanten altijd voorzien van de beste kwaliteit. De keus voor PureFlex past daarin. Het is een unieke omgeving waarin je alle smaken besturingssystemen in één box onderbrengt en alles via één managementlaag beheert. Dat laatste is voor ons een belangrijk argument geweest voor de keus voor IBM PureFlex. Wij kunnen de omgeving in Groenekan probleemloos en zeer efficiënt op afstand beheren vanuit onze hoofdvestiging in Nieuwkuijk.”

Databalance biedt niet alleen hosting- en cloud-diensten, maar implementeert ook systemen bij klanten op locatie. Blom: “Door nu zelf ervaring op te doen met PureFlex, kunnen we potentiële klanten straks uit eerste hand vertellen over de inzet van deze technologie – en die ook bij hen inzetten. Zij kunnen bij ons terecht voor advies, expertise en proofs-of-concept. Onze hostingklanten profiteren binnenkort van de uitstekende prestaties van de PureFlex-systemen die maximaal inspelen op de toenemende van beschikbaarheid en snelheid.”

Distributeur ETC was nauw betrokken bij de levering van het eerste PureFlex-systeem in de Benelux. “ETC heeft ons uitstekend geholpen bij het samenstellen van de omgeving en het maken van goede prijsafspraken met IBM”, zegt Blom. Het IBM PureFlex-systeem is naar verwachting in november 2012 bij Databalance operationeel.

Meer informatie over DATABALANCE SERVICES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!