Nieuw onderwijsprogramma 'Edukart' gelanceerd

  • Onderwijs & Training

Een nieuw Onderwijsprogramma genaamd ‘EduKart’ is gelanceerd door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers (coureur en ambassadeur) bij basisschool De Zefier in IJmijden.

Nieuw onderwijsprogramma 'Edukart' gelanceerd

EduKart is een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit groep 8 waarbij er gebruik wordt gemaakt van juniorkarts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken.

Veel te ontdekken in de techniek

Met de onthulling van een juniorkart op het schoolplein van De Zefier werd het programma op symbolische wijze gelanceerd door de basisschoolleerlingen. Het nieuwe onderwijsprogramma maakt leren spannend en motiveert leerlingen. Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) is enthousiast over de mogelijkheden die het leerlingen biedt: ‘Dit programma daagt leerlingen op een vernieuwende manier uit. Met dit programma wordt zichtbaar dat veel te ontdekken valt in de wereld van technologie en techniek voor leerlingen van de basisschool die naar het vmbo, havo of vwo gaan,” aldus Alida Oppers.

Programma direct van start

Het onderwijsprogramma gaat direct van start voor het nieuwe schooljaar 2017 – 2018. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over o.a. elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica.

Initiatiefnemers

Het programma is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo InHolland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior. Het initiatief wordt ondersteund door Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie. Voor meer informatie: Erik de Mink 0251 – 491853, www.techportal.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!