home » projecten » Bouw »

Nieuwbouw 2 legeringsgebouwen in Breda

  • Bouw

Heerkens van Bavel Bouw is februari 2017 gestart met de realisatie van 2 legeringsgebouwen op de Trip van Zoudtlandtkazerne te Breda. De te realiseren gebouwen zijn twee torens, bestaande uit een begane grond, 7 verdiepingen en een schuine afdekking.

Nieuwbouw 2 legeringsgebouwen in Breda

Daarin bevinden zich 134 individuele legeringkamers (bestemd voor de studenten van de Koninklijke Militaire Academie) met toiletruimte op de begane grond en onder andere een pantry, was- en droogruimte en algemene ruimten.

Vorm

De vorm van het gebouw is afgeleid van de stealth schepen en vliegtuigen, de kleuren van de gevel verwijzen naar de verschillende disciplines. Op het gebied van duurzaamheid scoren de 2 legeringstorens erg hoog met een gemiddlede GPR-score van 9.0 op de onderdelen Energie & Gezondheid.

Oplevering wordt verwacht maart 2018.

  • Project: Nieuwbouw 2 legeringsgebouwen
  • Locatie: Breda
  • Architect: BUROBEB te Amsterdam
  • Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
  • Omvang: 9.900m2

Bouwkundige engineering door AGEL adviseurs

Voor het project is een Design & Build opdracht uitgeschreven op basis van de UAV-gc 2005, waarbinnen AGEL adviseurs de bouwkundige engineering verzorgt t.b.v. de aanvraag omgevingsvergunning, het uitvoeringsgereed ontwerp en de revisiestukken.

Samen met de projectpartners is op basis van ketenafspraken al in een vroegtijdig stadium een 3D BIM-model opgezet. Alle disciplines worden op deze wijze integraal op elkaar afgestemd. Ook wordt de opdrachtgever optimaal geïnformeerd en meegenomen met behulp van de 3D-visualisaties uit het BIM-model. Wekelijkse clashcontroles en engineeringssessies zorgden voor een vroegtijdige signalering van knelpunten en mogelijkheden tot aanpassing en verbetering van het ontwerp. Naast het modelleerwerk voor het BIM-model heeft AGEL adviseurs ook per fase aan de basis gestaan van de ontwerpnota’s en mede invulling gegeven aan het verificatie & validatieproces.

Meer informatie over AGEL ADVISEURS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!