home » projecten » Bouw »

Nieuwbouw Huis van de Sport te Hoofddorp

  • Bouw

De komende twee jaar gaat de bouwcombinatie Vaessen – Sprangers hard aan de slag om een van de grootste indoor sportcomplexen van Nederland te realiseren; het Huis van de Sport te Hoofddorp.

Nieuwbouw Huis van de Sport te Hoofddorp

Een plaats waar iedere amateur en professional zijn grenzen kan verleggen in sport, gezondheid en ontspanning. Dit centrum voor breedte-, top- en aangepaste sport krijgt diverse zwembassins, een sporthal, een turncentrum, fitness faciliteiten en een kinderopvang voorziening.

Het mede door Sprangers Bouwbedrijf te bouwen Huis van de Sport biedt tal van sportieve mogelijkheden.

Zwemsporten

Alleen al op het gebied van de zwemsporten zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Er komt een wedstrijdbad (21 x 25 m) met diepte van 3 meter. Dit bad is geschikt voor synchroonzwemsters maar natuurlijk is het bad met 8 banen ook uitermate geschikt voor wedstrijdzwemmers of recreanten die graag hun baantjes trekken.
Direct naast het grote wedstrijdbad is er een combinatiebad met een in hoogte verstelbare bodem. Dit bad is ideaal voor bijvoorbeeld waterpolo, zwemlessen en trainingen voor de wedstrijdzwemmers. Ook wordt er een apart doelgroepenbad gerealiseerd. Dit bad is speciaal geschikt voor allerlei specifieke groepen. Denk hierbij aan het ouder/kind zwemmen, aquafitness of het zwemmen mensen met een lichamelijke beperking (aangepast sporten).
En verder is er natuurlijk ook gedacht aan de recreatiezwemmer. Want wat is er leuker dan een dagje glijden, in of met water spelen, spetteren en zwemmen? Dit recreatiebad is uitgerust met glijbanen, speeltoestellen, een peuterbad en een gigantisch interactief scherm. Dit scherm gaat reageren op en communiceren met de zwemmers in het bad. Er komt een gevarieerd programma dat elk moment van de dag anders kan zijn en van het zwemmen een fantasievolle en aparte belevenis ervaring maakt.
Natuurlijk vergeten we de ouders niet die zich naast de zwembassins ook heerlijk kunnen vermaken in de hot whirlpool, de sauna of de zonnestudio. Bovendien is er bij het recreatiebassin een ‘natte barruimte’ met terras, waar tussendoor de nodige versnaperingen kunnen worden genuttigd.

Zaalsporten

In de sporthal (32 x 53 m met een vrije speelhoogte van ca. 13 m) kunnen alle zaalsporten op internationaal niveau worden beoefend. Deze sporthal wordt uitgerust met een centraal veld voor zaalvoetbal, handbal, hockey en korfbal, drie velden voor basketbal, vier voor volleybal en twaalf badmintonvelden. De drie basketbalvelden voldoen aan de landelijke competitienormen. Voor alle genoemde sporten bestaat de mogelijkheid om een centre-court aan te leggen, wanneer er een belangrijk sportevenement is. Dan worden ook de 1.500 tribuneplaatsen gebruikt en kan er veel publiek van de wedstrijden genieten. De maatvoering van de sportvloer, de hoogte en de tribunecapaciteit van de sporthal zijn geschikt voor wedstrijden van hoog internationaal niveau in de meest gangbare zaalsporten. In de sporthal wordt tevens een klimwand aangebracht, die door zijn afmetingen (13 m hoogte) een interessante instructie- en trainingsvoorziening voor de enthousiaste klimmer kan zijn.

Turnen

Het turncentrum van 1.380 m² maakt veel takken van de turnsport mogelijk. In dit centrum is tevens een aparte ruimte beschikbaar, waar naast het toestelturnen ook sporten kunnen worden beoefend zoals ritmische gymnastiek en danssporten. Dit turncentrum is geschikt voor de selectietrainingen van turnverenigingen uit Haarlemmermeer. Kwalitatief kan dit centrum uitgroeien tot een trainingscentrum met regionale betekenis. Voor de turnwedstrijden wordt de sporthal in het complex gebruikt.

Fitness / Sauna

Voor de fitness liefhebbers is er een fitnessruimte beschikbaar, waar de mogelijkheid is om zowel individueel als in groepsverband te sporten. Relaxen kan vervolgens in de ruime sauna met 2 saunacabines (Finse en infra-rood sauna) en 1 stoomcabine.

Bewegingsonderwijs

De sporthal zal overdag grotendeels in gebruik zijn door het bewegingsonderwijs van het Haarlemmermeer Lyceum. Deze school krijgt een nieuwe vestiging pal naast het Huis van de Sport. Hier zullen ca. 1.000 leerlingen hun opleiding volgen. Het Haarlemmermeer Lyceum streeft naar de verwerving van de LOOT-status. Deze status wordt toegekend aan de school, die specifieke voorzieningen en faciliteiten biedt aan talentvolle kinderen (topsport).

Aangepaste sport

Het Huis van de Sport biedt faciliteiten voor iedereen, dus ook voor iedereen met een beperking in de vorm van aangepaste sporten. Over het algemeen stellen de sporters met een lichamelijke beperking geen andere sporttechnische eisen aan de sportruimte zelf en voldoen de in het Huis van de Sport toegepaste NOC*NSF-normen. De accommodatie is dus volledig geschikt om aangepast sporten, wedstrijden en evenementen mogelijk te maken.

Er zijn dus veel, heel veel mogelijkheden om straks verschillende sporten te beoefenen. De breedtesport heeft zijn weg gevonden naar het Huis van de Sport.

Wat het project bijzonder maakt is dat het werk zowel een Design & Build tevens een turnkey opdracht is. Het gehele interieur van duikbrillen, kantoorbenodigdheden tot aan theeglazen met bijbehorende lepeltjes zullen bij de oplevering aanwezig zijn.

Het werk zal aan de eisen van NOC*NSF voldoen in verband met wedstrijden in zowel het zwem-, turn- als ritmische gymnastiek gedeelte.

Meer informatie over SPRANGERS BOUWBEDRIJF B.V. BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!