Nieuwe kansen voor arbeidsmarkt in Stedendriehoek

  • Onderwijs & Training

Het afgelopen half jaar heeft GelreWerkt! met de inzet van ESF-gelden een leerwerktraject voor kandidaten opgezet, met als doel om werkkansen voor werkzoekenden te vergroten. Samen met mbo-school Aventus is er een unieke aanpak ontwikkeld.

Nieuwe kansen voor arbeidsmarkt in Stedendriehoek

Binnen deze aanpak wordt een groep van 50 kandidaten uit de gemeente Zutphen, een programma op maat geboden. Dit met als doel voor hen ‘de kortste weg naar duurzaam werk’ in kansrijke beroepen in de regio. Beide organisaties zetten in op ontwikkeling en maatwerk, die passen bij de kandidaat en de vraag op de arbeidsmarkt. 

Alleen kandidaten met een bijstandsuitkering of degenen die langer dan een half jaar een WW-uitkering ontvangen, doen mee in dit project. Speciaal voor deze groep is dit ESF-project opgezet. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is opgericht om het vinden van werk en het overstappen naar een andere baan makkelijker te maken. ESF-projecten dragen bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Vanwege het grote succes bij de huidige kandidaten is de ambitie om deze aanpak breder in de regio neer te zetten.

Werkgevers nodig voor het vervolg

De kandidaten staan in de startblokken voor het vervolg en dat is een baan! Dit kan een leerbaan zijn, in combinatie met een opleiding op mbo- of hbo-niveau of gelijk gewoon aan het werk in de regio. Deze talentvolle en gemotiveerde medewerkers worden begeleid door GelreWerkt! en Aventus tijdens hun (leer-)baan. Ook werkgevers kunnen rekenen op extra hulp bij de begeleiding van kandidaten. Janette Winters, organisatieadviseur bij Kozijnenbouw Nederland in Eefde onderstreept dit: ‘Wij zetten in op duurzaam en energieneutraal bouwen en dat gaat voor ons hand-in-hand met maatschappelijk betrokken ondernemen. Mijn advies aan collega-ondernemers; ga in gesprek en kijk wat de mogelijkheden zijn, er is altijd een passende oplossing!’

Lees meer over dit project in het complete persbericht

 

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!