Nieuwe robotica proeftuin zoekt agrifood bedrijven

  • Technologie

Robotisering biedt in veel sectoren kansen om processen sneller, goedkoper, efficiënter en effectiever te laten verlopen. Brabantse regio’s en samenwerkende partijen in de logistiek hebben de mogelijkheden van robotisering in de logistieke sector onderzocht.

Nieuwe robotica proeftuin zoekt agrifood bedrijven

Dit heeft geleid tot de whitepaper ‘Flexibel automatiseren met robots in de logistiek’.

De initiatiefnemers starten nu samen een robotica proeftuin. Hier kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier experimenteren met robotica oplossingen voor logistieke processen. Het idee is om met behulp van Europese subsidie voor ca. 10 bedrijfscases concrete toepassingen te ontwikkelen en in pilotvorm te testen.

Ook agrifood bedrijven kunnen er experimenteren met logistieke oplossingen. Pieter Keeris, business developer van Vijfsterren Logistiek, is mede-initiatiefnemer van de de proeftuin. "Logistieke processen spelen een belangrijke rol in de agrifood keten, vooral in Noordoost-Brabant", vertelt hij. "Er is een grote verscheidenheid aan maakindustrie met de nodige logistieke uitdagingen. We nodigen daarom ook agrifood bedrijven uit om bedrijfscases aan te dragen. Een efficiëntere en duurzaam ingerichte logistiek zal gaan bijdragen aan een beter en duurzamer voedselsysteem."

In de komende twee maanden zullen de bedrijfscases voor de proeftuin worden geselecteerd. Ben je als ondernemer actief in de agrifood sector en wil je deelnemen aan de nieuwe robotica proeftuin? Neem dan contact op met Pieter Keeris via pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-15006728. Op p.15 van de whitepaper lees je meer bijzonderheden over deelname.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!