Nieuwe succesvolle matches door collegiale uitleen in Midden Brabant

  • Arbeidsmarkt

Corona maakt ons innovatief en hulpvaardig. Zo neemt in de regio Midden-Brabant de collegiale in- en uitleen van personeel nog steeds toe, zelfs nu de maatregelen worden versoepeld en het noodpakket voor ondernemers wordt verlengd.

Nieuwe succesvolle matches door collegiale uitleen in Midden Brabant

Foto: Christa werkt eigenlijk op de logistieke afdeling bij De Kort Catering, maar deze zomer is ze bloembinder bij De Bloemenkamer in Goirle.

Het uitlenen van personeel vinden werkgevers in het begin wel spannend, maar na het eerste belletje blijkt het vaak snel geregeld.

Marcel de Kort, directeur van De Kort Catering, zag zijn omzet van de een op de andere dag drastisch dalen. Een moment dat hij nooit zal vergeten. Zijn vrouw plaatste een emotioneel bericht op Facebook: “Mijn eerste gedachten gingen uit naar mijn kinderen en schoonkinderen in de zaak, mijn 35 collega’s met gezinnen en naar mijn ouders, die vallen onder de kwetsbare doelgroep. Na 27 jaar was de stevige fundering van ons mooie bedrijf plotseling niet zo stevig meer.” De Kort ging direct op zoek naar mogelijkheden voor zijn bedrijf en zijn medewerkers.

Het bedrijf kwam in aanmerking voor de NOW-regeling en kreeg daarmee een groot deel van de loonkosten vergoed. Alsnog kostte iedere maand hem zo’n 25.000 euro. Snelheid en creativiteit waren geboden. “Belangrijkste doel was om de loonkosten te drukken”, vertelt De Kort. Via NLWerktDoor kwam hij bij Werk-samen.nl terecht. De Kort: “Ik zag de oproep van De Bloemenkamer en heb direct contact opgenomen, want één van mijn logistieke medewerksters heeft altijd in de bloemen gezeten. Binnen 5 minuten was het geregeld”.

Leen Bakker, eigenaar van De Bloemenkamer, is blij met de extra hulp: “In de winkel liep het aantal bezoekers enorm terug, maar online werden tien keer zoveel bloemen besteld. Na een paar weken trok het in de winkel ook weer aan, maar één medewerker ging met zwangerschapsverlof en één was ziek. Ineens was er een personeelstekort. Ondernemersvereniging V.O.S.C. uit Sprang-Capelle tipte ons over de website Werk-Samen.nl. Dus we plaatsten een oproep voor bloembinders. Al vrij snel werden we benaderd door De Kort Catering. We zijn heel blij met de hulp van Christa. Binnen een dag was ze ingewerkt”. De Kort Catering en De Bloemenkamer legden hun afspraken vast in een modelovereenkomst.

Lees hier verder...

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!