Nils Roemen verbindt over afstand met Ruimte om te Raken

  • Technologie

In deze contactloze tijd is juist het ‘elkaar raken’ belangrijker dan ooit. Vanuit die gedachte lanceerde Experience Designer Nils Roemen met ondernemers uit de eventbranche het initiatief ‘Ruimte om te Raken’. The Economic Board belde Nils een paar uur voor de livegang van het eerste project: ‘Touchscreen’.

Nils Roemen verbindt over afstand met Ruimte om te Raken

“Normaal gesproken ontwerp ik ervaringen voor bedrijven die bijna altijd gaan over de vraag: hoe kan ik mensen meer verbinden met elkaar of met wat we als bedrijf doen? Nu mijn werk door de crisis is stilgevallen, ben ik gaan nadenken over hoe we juist nu met elkaar verbonden kunnen blijven. Ik heb een bericht op LinkedIn gepost en binnen een mum van tijd haakten heel veel mooie mensen aan die bereid waren om met mij en hun netwerk mee te denken over hoe die verbinding tot stand te brengen. Zo is Ruimte om te Raken ontstaan.”

Verbinden via muziek

“Ruimte om te Raken is woest belangrijk, omdat er iets heel heftigs aan de hand is. Blijven we niet met elkaar verbonden, dan is de ellende die zich voordoet als de stofwolken straks zijn opgetrokken niet te overzien. We moeten elkaar nu vinden, verbinden en ‘dragen’. Via muziek bijvoorbeeld, wat in ons geval resulteerde in het project ‘Touchscreen’. In het kort komt het erop neer dat Nederlandse artiesten optreden voor vijftig iPads waarop mensen vanuit huis kunnen inbellen. Ze zijn er fysiek niet bij, maar volgen de optredens tóch live. Net als bij een echt concert is er verbinding en een wisselwerking van energie. Anders dan anders, maar wél een manier om elkaar – door het scherm – te raken.”

Nieuwe projecten

“Voor artiesten op hun beurt is Touchscreen een mooie manier om met het publiek in contact te blijven. Zij willen mensen raken, dat is hun vak. We hoefden ze dan ook niet over te halen om mee te doen, we moesten ze alleen maar inplannen. De eerste optredens zijn nog niet begonnen, maar nu al komen aanvragen binnen om Touchscreen vaker te organiseren. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid denk ik dat dit ook wel gaat gebeuren. Zelf wil ik vanuit Ruimte om te Raken sowieso nieuwe projecten lanceren. Er staan er al twee klaar, ze gaan allebei over verbinden.”

Geld geen motivator

“De gevolgen van de coronacrisis zijn minder zichtbaar dan bijvoorbeeld van een tsunami, maar leiden tot dezelfde urgentie van het elkaar nodig hebben. Hierdoor zullen onze normen en waarden veranderen, daarvan ben ik overtuigd. Uit heel veel bewegingen en onderzoeken bleek al dat geld geen motivator is voor gedrag. Meer dan ooit zullen motivatoren als zorgzaam zijn voor de ander, samen mooie herinneringen creëren en ervaringen delen effect gaan hebben hoe we met elkaar naar de wereld kijken. Ik heb daar meer één antwoord op: hoera!”

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!