home » projecten » Bouw »

Officiële oplevering Flakkeese Spuisluis in de Grevelingendam

  • Bouw

Woensdag 31 mei 2017 is de Flakkeese Spuisluis officieel opgeleverd. Daarmee is de verbinding tussen de Oosterschelde en het Grevelingenmeer hersteld en verbetert de waterkwaliteit in het Grevelingenmeer.

Officiële oplevering Flakkeese Spuisluis in de Grevelingendam

In de loop van 2016 is SPIE, samen met Van den Herik Sliedrecht, begonnen met het energieneutraal maken van de Flakkeese spuisluis. SPIE was verantwoordelijk voor het modificeren en vernieuwen van de pompinstallaties en de elektrotechnische biedienings- en besturingsinstallaties. Ook vervaardigde SPIE de nieuwe stalen droogzetschotten voor het onderhoud van de spuikokers.

Verbetering waterkwaliteit

De Flakkeese Spuisluis ligt in de Grevelingendam en vormt door middel van zes kokers een verbinding tussen het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Door de tweezijdige verbinding tussen de wateren kan het Grevelingenmeer worden ververst met water uit de Oosterschelde. Hierdoor komt er meer zuurstof in het water en verbetert de waterkwaliteit in het oostelijk deel van het Grevelingenmeer.

Met de ingebruikname van de Flakkeese Spuisluis komt er bovendien een locatie beschikbaar voor het Tidal Technology Center Grevelingendam. Dit was een wens van derden waar Rijkswaterstaat tijdens de renovatie rekening mee heeft gehouden. Bedrijven en instellingen kunnen hier testunits plaatsen voor energieopwekking.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!