Ondernemers geven les

  • Onderwijs & Training

Dinsdag 15 januari 2013 wordt, door de opleiding SBRM van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, al weer de 4e editie van 'Ondernemer voor de klas' georganiseerd.

Ondernemers geven les

Voor scholen en ondernemers

De Ondernemer voor de klas is een informatieve dag voor zowel de scholen als de ondernemers. Op verschillende basis- en middelbare scholen in de regio Arnhem en Nijmegen vertellen ondernemers vanuit hun passie over het ondernemerschap en delen ze hun kennis en ervaring met de leerlingen. Het evenement wordt georganiseerd voor de leerlingen van groep 8 en havo 3 en vindt plaats op 15 januari 2013.

Ervaringen van een ondernemer

De ondernemer deelt tijdens de gastles zijn ondernemerservaringen met de leerlingen: hoe het is om een eigen bedrijf te hebben? En wat komt er allemaal bij kijken? Dit is een kans om de passie, kennis en levenservaring met betrekking tot het ondernemerschap met leerlingen te delen. Voorafgaand aan de gastles wordt er voor de ondernemers een bijeenkomst georganiseerd in de Brasserie in het NEC-stadion in Nijmegen en wordt er voor een netwerklunch gezorgd. Van daaruit vertrekken ze naar de deelnemende scholen.

Kijkje in de keuken voor leerlingen

Leerlingen krijgen door de gastles een kijkje in de keuken van de ondernemer en worden zich bewust van het ondernemerschap als mogelijk carrièreperspectief. Ook kan deze dag leerlingen helpen met het maken van een opleidings- of profielkeuze. Scholen die deelnemen dragen op deze manier bij om de maatschappij en het onderwijs dichter bij elkaar te laten komen. Verder is dit een laagdrempelige service voor scholen en docenten om mensen van buiten bij het onderwijs te betrekken.

Waar en wanneer?

Locatie en tijd wordt later bekend gemaakt.

Aanmelden

Scholen en ondernemers die meer willen weten of zich willen aanmelden voor de Ondernemer voor de Klas kunnen terecht op www.ondernemervoordeklas.nl en op www.han.nl/ondernemervoordeklas. of een mail sturen naar info@ondernemervoordeklas.nl.

Meer informatie

Deelnemende ondernemers krijgen vooraf een informatieboekje toegestuurd waarin staat hoe ze het beste de gastles kunnen voorbereiden.

Meer informatie over Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN):

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!