Ontmoet SIDN tijdens 'Holland Strikes Back'-event

  • Technologie

Het internet is uitgegroeid tot een allesomvattende dimensie in ons dagelijks leven. Steeds meer mensen gebruiken het internet steeds intensiever. Bovendien groeit het aantal mogelijkheden dat het internet ons biedt.

Ontmoet SIDN tijdens 'Holland Strikes Back'-event

Daarbij moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en privacy. Cybercrime wordt helaas ook steeds geraffineerder: het stelen van data, privacy breach, nepnieuws... Tijdens de 4e editie van Holland Strikes Back op 4 oktober staat centraal wat je kunt doen om deze risico’s te pareren. Hier krijgen bezoekers het inzicht, de kennis én tools aangereikt om zich te wapenen tegen cybercrime. Ook SIDN geeft een interessante presentatie en demonstratie over de veiligheid en privacy van thuisnetwerken.

SPIN: Security and Privacy for In-home Networks

Het ‘Internet of Things’ biedt gebruikers nieuwe en spannende apparaten en mogelijkheden, maar de beveiliging ervan lijkt vaak een bijzaak. Dit leidt steeds vaker tot problemen, zoals tot grote DDoS-aanvallen. Met het project SPIN doet SIDN onderzoek naar methodes om dit soort aanvallen bij de bron aan te pakken: in het thuisnetwerk. Hiermee wordt bijgedragen aan de bescherming van het hele internet, inclusief DNS operators zoals SIDN en onze registrars. Tegelijkertijd geeft het bedrijf met SPIN gebruikers meer grip op hun privacy en security in het Internet of Things. 

Presentatie en demo

Jelte Jansen van SIDN Labs laat in zijn presentatie van 14:05 – 14:25 uur tijdens de plenaire sessie zien wat zij met SPIN voor ogen hebben: een open source platform om ‘IoT-powered’ DDoS-aanvallen uit thuisnetwerken aan te pakken en daarbij meteen gebruikers meer grip te geven op hun security en privacy. Aansluitend geeft Marco Davids van 14:30 – 14:55 uur een uitgebreidere demonstratie van het SPIN-systeem en gaat hij in meer detail in op de werking ervan.

Beide sessies bieden ruimte voor het stellen van vragen en het geven van feedback, die SIDN als gebruikelijk erg verwelkomt! Stuur een email op labs@sidn.nl.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!