home » projecten » Bouw »

Ontwikkeling nieuw ‘Smartlog Moerdijk 2’ complex in volle gang

  • Bouw

Waar het logistieke complex Smartlog Moerdijk 1 in 2016 is afgerond, is de ontwikkeling van de Smartlog Moerdijk 2 in volle gang. Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen zal zorgen voor de ´turn-key’ realisatie van het hoogwaardig logistiek distributiecentrum.

Ontwikkeling nieuw ‘Smartlog Moerdijk 2’ complex in volle gang

Start van bouwfase 1

Na de succesvolle ontwikkeling van Smartlog Moerdijk 1 van 40.000 m² aan de Logistic Boulevard in Moerdijk is met vertrouwen gekozen om de volgende ontwikkeling te realiseren.

DHG start binnenkort met de fase 1 van haar logistieke centrum “Smartlog Moerdijk 2” aan de Westelijk Randweg te Moerdijk (voormalig Shell-terrein). Hiervoor heeft de onderneming onlangs circa 18 hectare van het Havenschap Moerdijk in erfpacht genomen.

De eerste fase bestaat uit twee units van in totaal ca. 40.000 m². Het eerste gebouw, distributiecentrum 1, van ca. 20.000 m², is inmiddels langjarig verhuurd aan Rulewave uit Ridderkerk.

Hoogwaardige logistiek

Smartlog Moerdijk 2 krijgt een totale omvang van ca. 125.000 m² en bestaat vanwege deze omvang uit verschillende bouwfases. Op de locatie zal DHG een unieke mix aanbieden van hoogwaardige logistiek. Zo zal de locatie gelden als opslag van normale koopmansgoederen in combinatie met logistieke gebouwen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen goederen welke vallen onder de PGS-15 regelgeving.

Bouwbedrijf Vrolijk

Bouwbedrijf Vrolijk heeft de opdracht gekregen voor het Turn-key realiseren van het project. Zij zullen de realisatie van het project dus in handen nemen en sleutelklaar maken.

De kracht van Bouwbedrijf Vrolijk komt sterk tot uiting voor de realisatie van het nieuwe distributiecentrum. Doordat het bouwbedrijf goed kan meedenken met de opdrachtgever in het voortraject van de bouw, een flexibele houding heeft ten opzichte van huurderswensen en het ontzien van de opdrachtgever tijdens het bouwproces.

Voortgang en realisatie

Het eerste distributiecentrum van 17.651m² is reeds opgeleverd, waar de afronding van het tweede distributiecentrum 23.000m² nadert. Daarnaast is fase 2 in voorbereiding. Binnen afzienbare tijd zal de rest van het in totaal ca 18 ha. grote terrein ontwikkeld worden. Er rusten nog wat oude zonderingen op het terrein die er eerst vanaf moeten waardoor het nog niet in één keer ontwikkeld kan worden.

Naast DHG en bouwbedrijf Vrolijk zijn er nog enkele andere partijen die hun bijdrage hebben geleverd aan de realisering van het distributiecentrum:

  • Cladding partners – Gevelbekleding en dakbedekking
  • Breure – Grondwerk en infrastructuur
  • Voorbij – Heiwerkzaamheden
  • Buchinhoren – Staalconstructie
  • Schipper vloeren – Monolitische bedrijfsvloeren
  • Evelo installatie techniek – Installatie
  • Saval – Brandveiligheidssystemen

Wie meer te weten wil komen over de voortgang van de bouw van Smartlog Moerdijk 2, kan contact opnemen met BouwBedrijf Vrolijk.

Meer informatie over VROLIJK B.V., BOUWBEDRIJF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!