"Onze machines zijn nóg gebruiksvriendelijker"

  • Industrie

Het in Etten-Leur gevestigde EPI is gespecialiseerd in het automatiseren van procesinstallaties, productiemachines, verpakkingsmachines en goederenstromen. De organisatie laat in dit artikel hun klanten aan het woord: Paul Wolfs en Robbie Hagelstein van MHD Magnets

"Onze machines zijn nóg gebruiksvriendelijker"

MHD Magnets houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van magnetische filtratiesystemen voor grote vloeistofstromen. Magnetische filtratie is het effectiefste middel voor het verwijderen van ijzerdeeltjes uit industriële vloeistoffen. De innovatieve producten van MHD worden door alle grote merken in de automobielindustrie ingezet.

  • Aan het woord: MHD Magnets: Paul Wolfs (president) en Robbie Hagelstein (technical and process consultant)
  • EPI Industrial Automation: Ivo van den Bemd (operationeel directeur) en Carlo de Kok (technisch directeur)

Wat was jullie specifiek vraag?

"Zo'n vier jaar geleden zochten we naar een partij die de automatische besturing, de panelen en de software voor onze filterinstallaties van spoelvloeistoffen kon ontwerpen en bouwen. EPI had ons al eens geholpen met een automatiseringsproject en daarover waren we zeer tevreden. We vroegen hen daarom of ze ook nu weer wat voor ons konden betekenen. Tijdens het intakegesprek in het voortraject overtuigden ze ons van hun diensten."

"Omdat wij ontwerpen, bouwen én installeren, boden we een compleet antwoord op de vraag van MHD Magnets. We toonden aan dat we alles in huis hadden om hen met hun specifieke vraagstuk te kunnen helpen. Toen we aan de slag mochten, zijn we direct gestart met de pre-engineering."

Wat heeft EPI voor jullie betekend?

"Ze ontwikkelen robuuste besturingen voor onze machines waardoor deze uiterst bedieningsvriendelijk en flexibel zijn. Eenvoudig in het gebruik en volledig naar wens van de eindgebruiker. Daarbij staat kwaliteitsgarantie bij EPI in alle gevallen voorop. Er werken gedegen mensen die hun vak verstaan, we zouden hun werknemers zo meenemen naar onze eigen klanten. Toch zit de échte toegevoegde waarde van EPI hem vooral in de service: we hoeven maar te bellen en ze staan voor ons klaar. En dus indirect ook voor onze klanten."

"Voor MHD Magnets verzorgen we de hardware engineering, de paneelbouw, de software engineering, de montage op locatie, het testen en het in bedrijf stellen. Er ligt een universeel ontwerp, maar de filterinstallaties zijn er in allerlei varianten. In alle gevallen bieden we een gepaste oplossing. Al onze werknemers kennen hun bedrijf en snappen exact wat ze van ons verlangen. We begrijpen elkaars vak."

Hoe zou je jullie relatie met EPI omschrijven

"Onze verstandhouding laat zich lezen als een open boek: we vertrouwen elkaar blind. Op het gebied van programmering en engineering is EPI een soort verlengstuk van ons bedrijf geworden. Ze kennen onze producten als geen ander en dat stelt ze in staat om écht mee te kunnen denken. Daardoor zijn ze voor ons een uitstekende relatie, maar bovenal een betrouwbare partner."

"We proberen altijd mee te denken met MHD Magnets en dat wordt op prijs gesteld. Alles gebeurt bovendien in volledige open- en eerlijkheid: we houden elkaar niet voor de gek. Soms hebben we hier bijvoorbeeld nog bestaande software op de plank liggen die we goed kunnen gebruiken. In zo'n geval brengen we geen extra kosten in rekening." 

Wat geeft de doorslag om met EPI te werken?

"Financieel gezien lijkt het voordeliger om procesonderdelen uit te besteden aan individuele partijen. Toch kiezen we daar heel bewust niet voor. EPI kent de markt, beschikt over de benodigde ervaring met voorgeschreven componenten en draagt zorg voor een vlekkeloos verloop van hun trajecten. Dát geeft voor ons de doorslag. We vinden het prettig dat zij het totaalproces voor hun rekening nemen."

"Je ziet steeds vaker dat opdrachtgevers de productreis uit elkaar trekken en onderdelen van de chain bij verschillende leveranciers onderbrengen. MHD Magnets doet juist het tegenovergestelde. Ze kiezen voor de voordelen van een leverancier die het totaalpakket biedt: korte lijnen, efficiënte samenwerking én het vermogen om mee te denken. Want pas als je het geheel overziet, kun je écht toegevoegde waarde leveren."

Hoe ziet de toekomst van de samenwerking eruit?

"EPI blijft de automatische besturing, de panelen en de software voor onze filterinstallaties bouwen, ook in de toekomst. Daarnaast werken we momenteel achter de schermen aan een sensor om bacteriële groei in vloeistoffen te kunnen monitoren. Bij dit nieuwe proces hebben we EPI van begin af aan nauw betrokken; we kunnen hun kennis en techniek namelijk goed gebruiken tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe product. EPI is voor ons de ideale sparringpartner."

Het is prachtig om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten. MHD Magnets weet wat een machine moet kunnen, wij hebben de knowhow en kunde in huis om dat te realiseren. We ondersteunen ze graag in het aanboren van nieuwe markten. MHD Magnets wil verder en daar gaan wij graag in mee."

Neem contact op met EPI

Enthousiast door dit verhaal? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek om te ontdekken wat we voor u kunnen betekenen:

Meer informatie over EPI – INDUSTRIAL AUTOMATION :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!