'Op deze plek laten we mensen het maximale uit zichzelf halen'

  • Toerisme & Recreatie

Voor de medewerkers van Conferentiecentrum Bovendonk is Marcel van Wiggen een bekend gezicht. Hij startte in 2010 een coaching- en adviesbureau en heeft in de loop der jaren heel wat trainingslocaties van binnen gezien.

'Op deze plek laten we mensen het maximale uit zichzelf halen'

Inmiddels heeft hij een duidelijke voorkeur ontwikkeld. Voor hem geen glazen kubussen langs de snelweg maar veel liever een gebouw met historie, een statig pand. Dat heeft hij gevonden in het Hoevense Bovendonk. Van Wiggen:

“Het feit dat Bovendonk niet zo gelikt is, heeft juist zijn charme.”

Zijn bureau Per4mance werkt regelmatig met grote groepen samen in een ruimte, die graag geïnspireerd en getriggerd worden. “Je voelt direct een fijne sfeer op het moment dat je het terrein oprijdt: dat is mede dankzij het statige gebouw met zijn rijke historie en mooie gewelven. Voor ons is het een hele prettige locatie om mensen uit hun dagelijkse stand te halen. Het gebouw helpt daar echt bij.”

Ruimtelijk

De werkwijze van Per4mance kan confronterend zijn en vergt een flinke dosis energie van de deelnemers. Van Wiggen is blij met de hoge plafonds en de ruimtelijkheid van Bovendonk. “Het is een robuuste omgeving. En dat is handig, bijvoorbeeld wanneer we de muziek eens lekker hard willen zetten. Niemand die daar hinder van ondervindt.”

Inspirerende omgeving

Per4mance werkt niet met beamers, mappen of een schoolse opstelling aan tafels. “Natuurlijk willen we dat deelnemers iets opsteken van een training, maar we zien vooral graag dat mensen uit hun oude gedragspatroon weten te stappen. Daar heb je simpelweg een inspirerende omgeving bij nodig.”

Energie en resultaten

Tijdens de sessies die hij organiseert, benadrukt Van Wiggen dat vaste stelregels voor succesvolle teams ook in boeken zijn terug te lezen. “Wat wij daarom doen, is energie van mensen koppelen aan de resultaten. Hoe zit je als mens in een team? Dat willen we weten. Zo laten we teams en organisaties steeds beter het maximale uit zichzelf halen.”

Een 9,2 als cijfer

Hij schat dat zijn organisatie verspreid over het jaar zo’n honderd dagen van het conferentiecentrum gebruik maakt. De afgelopen jaren vroeg Per4mance aan haar cursisten de locatie te beoordelen. Daarop kreeg ze zo’n duizend reacties, die Bovendonk een gemiddelde van 9,2 toekenden. “Het zit ‘m ook in de kleine dingen: Het aansteken van de kaarsen, een uitgebreid buffet van topkwaliteit.”

Prettig schakelen

Van Wiggen noemt het prettig schakelen met het vaste team aan medewerkers van Conferentiecentrum Bovendonk. “Natuurlijk zijn ze inmiddels bekend met onze trainingen en voorkeuren. Wanneer we moeten uitwijken naar een grotere ruimte omdat kort van tevoren een aantal extra kandidaten is aangemeld, wordt ook de aankleding van die ruimte op ons afgestemd.”

Conferentiecentrum Bovendonk

Saamhorigheid

Het grote binnenplein van het imposante conferentiecentrum is windvrij, waardoor gasten al vroeg in het voorjaar naar buiten kunnen. Een ideale uitvalsbasis, ook voor degenen die ’s avonds graag nog met elkaar na kletsen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij het kampvuur, terwijl ze genieten van een ‘Bovendonkje’. Van Wiggen: “Daar kunnen wij niet tegen op trainen. Die saamhorigheid in de avond brengt de cursisten heel veel extra’s.” Hij omschrijft het verblijf bij Bovendonk ook wel eens als een retraite. “De cursisten zien dat niet anders. Ze verblijven hier immers ook drie tot vier dagen.”

Atmosfeer

Hij zag het conferentiecentrum de afgelopen jaren steeds verder professionaliseren. “Ik hoop dat steeds meer mensen de bijzondere atmosfeer van deze plek leren kennen. Het is immers een prachtig gebouw dat wat mij betreft nog lang behouden moet blijven.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over BOVENDONK, CONFERENTIECENTRUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!