Opbouw van de laserlasmachine voor Airopack vordert gestaag

  • Industrie

Airopack heeft een nieuw type spuitbus ontwikkeld waarbij het drijfgas is vervangen door perslucht. Het gebruik van perslucht is aanzienlijk milieuvriendelijker dan drijfgas, bovendien is het product van kunststof vervaardigd en daarmee volledig te recyclen.

Opbouw van de laserlasmachine voor Airopack vordert gestaag

Met deze techniek blijft de druk in de spuitbus altijd constant en werkt deze in tegenstelling tot een normale spuitbus zelfs ondersteboven.

Samenwerking Airopack en Van Wees Waalwijk

Van Wees Waalwijk heeft afgelopen maart de opdracht van Airopack mogen ontvangen voor de engineering van een laserlasmachine. Deze lasmachine gaat met hoge snelheid de PET bodem van de spuitbus laserlassen aan het bovendeel. De toegepaste laserstralen zorgen zeer plaatselijk voor een dusdanig hoge temperatuur zodat een permanente luchtdichte lasverbinding ontstaat tussen de verschillende kunststof delen. Tevens heeft de laser een geavanceerde controlefunctie waardoor de kwaliteitsnorm voortdurend bewaakt wordt. Het grote voordeel van dit proces is dat het onderhoudsarm en milieuvriendelijk is.

Assemblage

Reeds is begonnen met de assemblage van de eerste twee laserlasmachines. De laserlasmachines maken gebruik van laserapparatuur van Aeson Solutions. De besturing wordt in samenwerking met Van Doren Engineers uitgevoerd.

Van Wees Waalwijk kijkt uit naar het moment van ingebruikname door Airopack.

Meer informatie over WEES WAALWIJK, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!