Overijsselse werkgevers aandacht voor mantelzorg

  • Farma & Zorg

Deze week reikte gedeputeerde Bert Boerman aan elf werkgevers in Overijssel een officiële erkenning uit omdat ze structureeel aandacht besteden aan mantelzorgvriendelijk werken.

Overijsselse werkgevers aandacht voor mantelzorg

Hij reikte de erkenningen uit aan de gemeenten Haaksbergen en Kampen, Carinova, Stichting Kinderopvang Koos, Stichting Peuterspeelzalen Raalte, Carint, C1000 Theo Janssen, Brinkers Food, stichting Aveleijn, Kamer van Koophandel Twente en werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost Nederland.

Goede voorbeeld

Zij volgen het goede voorbeeld van andere werkgevers in onze provincie die hun medewerkers de gelegenheid bieden mantelzorg te combineren met hun werk. Overijssel loopt daarmee voorop in Nederland. Ook acht Gelderse instellingen kregen de officiële erkenning uitgereikt.

Flexibele werktijden en zorgverlof

Met steun van de provincie heeft de Stichting Informele Zorg Twente de afgelopen jaren gemeenten, bedrijven en instellingen in Overijssel benaderd om aandacht te vragen voor flexibele werktijden en zorgverlof voor medewerkers die mantelzorg bieden aan familie, vrienden of buren.  De gemeenten en bedrijven die de erkenning krijgen hebben de wettelijke verlofregelingen ingevoerd en toegepast en zijn flexibel in het bieden van maatwerkoplossingen (denk aan flexibele werktijden, zorgtaken regelen onder werktijden, onderbreken van werk).

Met de uitreiking van de erkenningen werd het project Werk en mantelzorg afgesloten dat door toenmalig staatssecretaris Ank Bijleveld in het leven is geroepen.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!