P’rooflokaal: van pop-up tot fine-dining restaurant

  • Agrofood & Biobased

Chef-kok Joppe Sprinkhuizen van P’rooflokaal in Veghel ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “In 2017 gaan we verder op de ingeslagen weg. Door de tevreden reacties van gasten en de vermelding in de ‘Guide de Michelin 2017’ weten we dat we goed bezig zijn.

P’rooflokaal: van pop-up tot fine-dining restaurant

Nu is het zaak om dat verder uit te bouwen en nog creatiever en smakelijker voor de dag te komen.”  

Managen van P'rooflokaal

Sprinkhuizen heeft naast het koken en mee bedenken van gerechten zijn handen vol aan het managen van het P’rooflokaal: “Het organiseren en sturen vind ik ook heel leuk om te doen. Het is al lang niet meer zo dat ik honderd procent van de tijd in de keuken sta. Het management vraagt ook veel van mijn aandacht. Ik zet de lijnen uit, maar houd de vinger wel nadrukkelijk aan de pols en ben nog veel in de keuken te vinden en denk mee met het samenstellen van de menu’s. Maar juist dan is het belangrijk dat je goede mensen in de keuken hebt staan. En die hebben we.”

Mooie plek in het Nederlandse culinaire landschap

Dat het P’rooflokaal zichzelf in korte tijd een mooie plek in het Nederlandse culinaire landschap heeft verworven, blijkt wel uit de vermelding in de Michelin-gids. “We hebben geen ster, maar een vermelding is ook al super. We zijn het enige restaurant in de Meijerijstad die deze eer kreeg toebedeeld. Er staan ruim 500 restaurants in de Michelin-gids waarvan er maar 120 zijn met één of meerdere sterren, dus dan is een vermelding gezien de fase waarin we nu met P’rooflokaal zitten een topprestatie. Van pop-up-zaak tot fine dining-restaurant met door Michelin gewaardeerde kwaliteit dus. Daar zijn we erg trots op.”

Spijker op zijn kop

Michelin spreekt over P’rooflokaal als een ‘mooie urban zaak met een ervaren chef die met zijn team een waaier aan smaken en kooktechnieken uit alle hoeken van de wereld presenteert’. Sprinkhuizen vindt dat de gids daarmee de spijker op zijn kop slaat: “Het is precies wat ik voor ogen had met mijn keuken en de weg die we in wilden slaan. Onze ambitie was om zo waardering en erkenning te oogsten en dat is gelukt. Het is nu echter geen doel op zich om nu op korte termijn al aan een Michelin-ster te gaan denken. We zitten op het goede spoor en als het ooit gebeurt zou dat heel mooi zijn, maar vooralsnog zijn we heel tevreden met wat we hebben.”

Gastronomisch topproduct en perfecte dienstverlening

Het P’rooflokaal richt zich vanaf 1 januari 2017 volledig op het diner. De focus ligt daarbij op een gastronomisch topproduct en een perfecte dienstverlening met het restaurant dat sinds november 2013 gevestigd is op de bovenste etage van de Wiebenga Graansilo aan de Veghelse Noordkade. Een regelrechte toplocatie!

Openingstijden P'rooflokaal

P’rooflokaal is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. De keuken is geopend van 18.00 uur tot 21.00 uur. Buiten de vaste openingstijden bestaat de mogelijkheid te reserveren voor groepen vanaf 15 gasten, bijvoorbeeld voor een lunch of speciale bijeenkomst. Ook is P’rooflokaal te boeken als trouw- en eventlocatie.

Binnenkijken bij het P'rooflokaal doet u hier

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over KONINKLIJKE VAN DEN BOER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!