Pilot FTTH België

  • Technologie

Systicom heeft met succes een pilot project uitgevoerd in Antwerpen, België

Pilot FTTH België
Opdrachtgever Belgacom
Uitvoerder Ravesteyn
Materiaalleverancier Systicom
Engineering Systicom

Belgacom had een uitvraag gedaan tot aansluiting van een appartementenblok in Antwerpen ten behoeve van hun FTTH project.

Door middel van engineering en het samen aanbieden met Ravesteyn heeft Belgacom Systicom uitgekozen om een pilot project te verwezenlijken in Antwerpen. Het betrof een appartementenblok welke ontsloten diende te worden vanaf de buitenkant, een zogenaamde façade oplossing. Elk appartement moest voorzien worden van een directe snelle glasvezelverbinding voor internet toepassing.

De oplossing die Systicom hiervoor bedacht was om gebruik te maken van een rysercable. Dit is een kabel met daarin verschillende kleinere tubes elk welke, in dit geval, 2 glasvezels bezit. Door nu de kabel op elke etage open te snijden kon de desbetreffende tubes ontbloot worden en teruggetrokken worden vanuit de hoofdkabel. De overlengte die hierdoor ontstond kon gebruikt worden voor de aansluiting naar het appartement. Al doende werd elk appartement separaat aangesloten met 2 glasvezels.

De voeding van deze rysercable gebeurde vanuit een verdeelkast op straat. Hierin werden ook de vezels afgemonteerd.

Dit project werd verwezenlijkt binnen één werkweek. Nadat het geïnspecteerd was door Belgacom werd het overgedragen en in bedrijf gesteld, dit tot volle tevredenheid van alle partijen.

Meer informatie over SYSTICOM SOLUTIONS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!