Pilot nieuwe bewegwijzering snelfietsroutes

  • Logistiek & Vervoer

Op de snelfietsroute Tilburg-Waalwijk is de afgelopen weken op kleine schaal getest met een nieuwe bewegwijzering voor snelfietsroutes. Vanaf heden gaat de Provincie Noord-Brabant echter ook van start met een uitgebreidere proef: een officiële pilot.

Pilot nieuwe bewegwijzering snelfietsroutes

De pilot gaat over het bewegwijzeren, de uitstraling en het leesbaar en vindbaar maken van de snelfietsroute. Dit alles tezamen wordt ‘wayfinding’ genoemd. Het plan is om van juli tot november 2018 de gehele F261 Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk (circa 18 km) te voorzien van twee concepten van 'wayfinding'. Er worden dan twee testvakken van circa 8 km lengte ingericht, inclusief enkele belangrijke aanvoerroutes, zoals het Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg en de Efteling in Kaatsheuvel.

Eenduidige en gebruiksvriendelijke bewegwijzering

Het CROW Platform bewegwijzering heeft in Nederland de taak te zorgen voor eenduidige en gebruiksvriendelijke bewegwijzering en moet wildgroei aan borden voorkomen. CROW heeft het onderzoek wat nu voorgesteld wordt op de route Tilburg - Waalwijk de status ‘pilot’ gegeven. Daarmee is er ruimte om samen met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) serieus te onderzoeken of onderdelen van deze concepten kunnen worden opgenomen in een nieuwe standaard.

Samenwerking

De Provincie Noord-Brabant heeft het initiatief genomen voor het onderzoek. Samen met de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk, de Hogeschool NHTV Breda, adviesbureau Mijksenaar en de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) wordt nu onderzocht welke verbeteringen er mogelijk zijn op het gebied van wayfinding van de snelfietsroutes. Het onderzoek is ook onderdeel van het Europese project CHIPS.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!