Pilot Taal WERKT in Oosterhout helpt werkzoekenden aan werk

  • Arbeidsmarkt

Onlangs maakten werkzoekende statushouders en anderstaligen uit Oosterhout kennis met bedrijven. Doel van deze ontmoeting was om werkzoekenden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt middels werkervaringsplaatsen in combinatie met Nederlandse taallessen.

Pilot Taal WERKT in Oosterhout helpt werkzoekenden aan werk

Door de aantrekkende arbeidsmarkt en de groeiende interesse voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is er steeds meer vraag vanuit ondernemers om aan dit soort projecten medewerking te verlenen. Mogelijk kunnen openstaande vacatures duurzaam vervuld worden met kandidaten die nu een bijstandsuitkering ontvangen. Eerder deed de gemeente Oosterhout ervaring op met speed dates tussen bedrijven en 45+-ers.

Taal WERKT

Taal WERKT is een pilot die is opgezet in samenwerking met uitzendorganisaties Start People, Raaak Personeelsdiensten en Manpower. In totaal negen, voornamelijk Oosterhoutse, bedrijven werkten mee aan de speed meet met de deelnemers. Wethouder Vissers: ‘Ik ben blij dat zoveel bedrijven open staan voor werkzoekende statushouders of anderstaligen. Daar zijn uiteindelijk zowel de bedrijven, als de werkzoekenden bij gebaat. Sowieso merk ik dat bedrijven steeds meer belangstelling hebben voor de werkzoekenden die onze klantmanagers in beeld hebben. Ook maatschappelijk zijn we er bij gebaat als deze mensen zo snel mogelijk weer aan het werk zijn.’

Werkervaring

Werkzoekende statushouders of anderstaligen wordt bij wederzijdse interesse in eerste instantie een stage-/werkervaringsplek aangeboden voor minimaal twee weken en maximaal drie maanden. In die periode maken bedrijf en kandidaat nader kennis met elkaar en wordt er gewerkt met behoud van uitkering. Gedurende deze periode zullen deelnemers ook een aantal dagdelen klassikale taalles volgen om een hogere taalvaardigheid te krijgen. Tijdens de stageperiode worden de kandidaten begeleid door een Taal WERKT maatje uit het bedrijf en ondersteund door een medewerker van de gemeente of van één van de betrokken uitzendbureaus.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!