Pluim voor BioTrio: biologisch telen op grote schaal

  • Agrofood & Biobased

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings overhandigde een pluim aan Kees van Beek. Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant maandelijks haar waardering uit voor duurzame, innovatieve ideeën binnen de agrofoodsector.

Pluim voor BioTrio: biologisch telen op grote schaal

Biotrio teelt op grote schaal biologische producten. Bijzonder aan Biotrio is dat met behulp van GPS besturing de rijpaden worden bepaald wat zorgt voor een optimale bodemstructuur. Er wordt niet gereden daar waar wordt gezaaid en gepoot. De wisselwerking tussen natuur en de teelt van gewassen staat centraal. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Kees van Beek: “Het is belangrijk dat je als biologisch akkerbouwer de natuur zijn gang laat gaan. Je moet niet tegen de natuur werken, maar mét de natuur”. Met deze gedachte levert Biotrio een grote bijdrage aan de transitie naar een duurzame agrofoodsector in Brabant.

Vraagmarkt

De omschakeling naar biologische akkerbouw is niet eenvoudig, zeker niet op zo’n grote schaal als Biotrio. Er moet aan veel eisen worden voldaan en je bent afhankelijk van de natuur. Toch wegen deze nadelen volgens Kees niet op tegen de voordelen: “De voortdurende wapenwedloop tussen steeds zwaardere chemische middelen en plantenziektes niet altijd door kan blijven gaan. Daarnaast is het economische perspectief erg aantrekkelijk. We opereren als biologische akkerbouwers in een vraagmarkt die nog steeds toeneemt. Ik moedig Brabantse akkerbouwers dan ook zeker aan om om te schakelen naar biologische akkerbouw.

Over de Agrofoodpluim

Brabant heeft de ambitie om in 2020 tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofoodregio’s van Europa te behoren waarbij gezondheid en welzijn van mens en dier geborgd zijn. Deze ambitie kan de provincie Noord-Brabant niet alleen waarmaken, daarom zijn koplopers met innovatieve initiatieven van groot belang. De provincie zet koplopers in het zonnetje met de Agrofoodpluim.

Over Biotrio

Biotrio is een biologisch akkerbouwbedrijf in Langeweg. Het is in 2005 ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Kees van Beek en Jaap Korteweg. Op het gebundelde areaal worden duurzame producten geteeld.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!