Praktijklab ROC Rivor krijgt extra investering

  • Regionale ontwikkeling

9 samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven gericht op zorg en welzijn, bouw, media, ondernemerschap en beveiliging krijgen circa 9 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

Praktijklab ROC Rivor krijgt extra investering

De investeringen komen uit het budget voor het Regionaal Investeringsfonds mbo. Voor ROC Rivor is extra geld beschikbaar via het privaat-publieke samenwerkingsverband ‘Ondernemend Rivierenland’.

In het samenwerkingsverband gaan ruim 50 regionale bedrijven en instellingen met ROC Rivor de komende 4 jaar onderwijs ontwikkelen. De activiteiten spitsen zich toe op drie speerpunten:

  1. Het ontwikkelen van ondernemend gedrag
  2. Het vergroten, verbreden en versterken en van het Praktijklab
  3. Het ontwikkelen van ondernemerschap

Ondernemerschap

Paul Nieuwenhuis, Projectleider Praktijklab: “Uit de regiovisie blijkt dat bedrijven in Rivierenland behoefte hebben aan talent dat beschikt over ondernemende eigenschappen. De partners van PPS Ondernemend Rivierenland bundelen hun krachten om samen te werken aan de missie ‘Mensen in de arbeidsmarkt ondernemender maken’. Om deze ambities te verwezenlijken, zijn de expertise en inzet van ondernemers, werkgevers en het netwerk van partners een basisvoorwaarde. Leren ondernemen en ondernemend leren denken en handelen lukt alleen dankzij échte opdrachten en projecten. Aandacht voor ondernemend gedrag is niet alleen voor alle mbo-studenten belangrijk, maar ook voor andere doelgroepen. Ook hbo-studenten, jongeren en volwassenen, die ondernemerschap willen ontwikkelen, krijgen de kans in de PPS Ondernemend Rivierenland.”

Felicitaties van het ministerie

Minister Jet Bussemaker feliciteert ROC Rivor met de toekenning van het regionaal investeringsfonds mbo via deze persoonlijke videoboodschap.

Meer over het Regionaal Investeringsfonds mbo lees je in het persbericht van het ministerie van OCW.

Meer informatie over ROC Rivor:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!