Praktijkproeven ‘supergras’ Amsterdam ArenA in Blue Innovation Center Venlo

  • Agrofood & Biobased

HAS Hogeschool en Amsterdam ArenA zijn in het Blue Innovation Center in Venlo gestart met een aantal praktijkproeven binnen het lopende grasonderzoek dat zij de komende 2 jaar doen om het stadiongras verder te verbeteren.

Praktijkproeven ‘supergras’ Amsterdam ArenA in Blue Innovation Center Venlo

'Supergras' kweken

Zo wil het stadion het ArenA-gras naar het hoogste niveau trekken om uiteindelijk ‘supergras’ te kweken. Het plan is onderdeel van een nieuwe strategische samenwerking tussen HAS Hogeschool en de Amsterdam ArenA. Op dit moment worden er in cellen met daglichtlampen tests gedaan waarbij alle omstandigheden worden nagebootst en gecontroleerd: Praktijk Bodem/Plant Interactie genaamd. Daarnaast wordt er ook in de ArenA onderzoek gedaan op de grasmat.

Stadiongras verbeteren

De tweejarige samenwerking van HAS Hogeschool en de Amsterdam ArenA richt zich op het verder verbeteren van de kwaliteit van het stadiongras. Het gericht monitoren en analyseren van de graskwaliteit en de ondergrond is daarbij een van de prioriteiten. Zo gaan de Amsterdam ArenA en HAS Hogeschool een innovatief systeem ontwikkelen dat op elk moment van de dag inzicht geeft in de conditie van de grasmat. Voor dit systeem maakt de ArenA gebruik van technologie die in nog geen enkel ander stadion in de wereld is toegepast. Het nieuwe hightech meet- en monitoringsysteem brengt 24 uur per dag de conditie van de grasmat in beeld en legt deze gegevens vast.

Onderzoeksprogramma’s

De samenwerking tussen de Amsterdam ArenA en HAS Hogeschool is er verder op gericht om gecertificeerde fieldmanagers op te leiden, in Nederland maar ook voor stadions elders in de wereld. Daarnaast gaan beide partijen onderzoeksprogramma’s uitvoeren op het gebied van onder meer het beheer van sportvelden, gewasbescherming en nieuwe teeltsystemen. Stages en afstudeertrajecten in binnen- en buitenland behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!