Prefab vakantiewoningen in één dag geplaatst

  • Logistiek & Vervoer

Bouwbedrijf Think Bouw heeft zich volledig gespecialiseerd in prefab bouwen. Naast kant-en-klare aanbouwen en dakkapellen levert het bedrijf vrijstaande woningen, vakantiewoningen en zorgwoningen. Alles in de fabriek gemaakt en volledig afgewerkt, en geplaatst in één dag. Voor de coördinatie en uitvoering van het logistieke traject schakelt Think Bouw sinds twee jaar Koninklijke Saan in. Tot volle tevredenheid.

Prefab vakantiewoningen in één dag geplaatst

Op Landgoed de Lente, een nieuw recreatiepark aan de rand van Breskens, verrijzen op dit moment zeventien vakantiewoningen. De woningen bestaat uit vijf prefab componenten, elk met een afmeting van 6,10 x 4 x 3,70 meter en een gewicht van 20 ton. De units zijn gebouwd en volledig afgewerkt in de fabriekshal van Think Bouw in Gilze. Met een eurodieplader transporteert Saan de units naar Breskens, waar ze met een 140 tons kraan op de juiste plek worden gehesen.

Alleen volle vrachtwagens

Een concept met veel voordelen. Weer of geen weer, er kan altijd worden doorgebouwd. Er is nauwelijks overlast voor de omgeving en als de woningen geplaatst zijn, duurt de afwerking slechts enkele weken. Bovendien veroorzaakt prefab bouwen 70 procent minder bouwafval. Ook wat transport betreft is prefab bouwen milieuvriendelijker. ‘Wij hebben tien tot twintig keer minder transportbewegingen nodig dan een traditioneel bouwbedrijf. Vanaf onze fabriek vertrekken namelijk alleen volle vrachtwagens’, aldus eigenaar Mark Spee.

Meedenken

Voor het transport van de bouwcomponenten werkt Think Bouw samen met Koninklijke Saan. En dat bevalt uitstekend, vindt Spee. ‘Dat heeft vooral te maken met de mensen die er werken. Ze denken mee over van alles en komen, indien nodig, de situatie ter plekke bekijken. Zelf hoef ik helemaal niet meer na te denken over het transport. Als ik Saan inschakel, dan weet ik dat het allemaal wel goed komt.’

Ook een bijzonder transport?

Misschien moet u ook binnenkort ook iets groots of bijzonders verplaatsen en wilt u hier zelf geen omkijken naar hebben. Dan kan Saan u een turnkey oplossing aanbieden. Meer informatie? Bel 013-462 00 00, mail naar tilburg@saan.nl of kijk op www.saan.nl.

Meer informatie over SAAN B.V., KONINKLIJKE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!