Pro Industrial Automation (PIA) verbreedt horizon

  • Agrofood & Biobased

De Tholense automatiseringsspecialist Pro Industrial Automation (PIA) verbreedt zijn horizon steeds verder. Zo is er sprake van een toenemend aantal klanten in de foodindustrie. Ook ondersteunt PIA, samen met twee partners, bedrijven bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.

Pro Industrial Automation (PIA) verbreedt horizon

Foto: Ferdi Laban (Pro Industrial Automation (PIA))

Samen met zusterbedrijf PIA Mechanical ontzorgt Pro Industrial Automation (PIA) uit Tholen klanten in uiteenlopende sectoren met industriële automatiseringsoplossingen. Waar PIA zich vooral richt op de elektrotechnische kant van projecten, vormt PIA Mechanical daar met zijn diepgaande mechanische expertise een prima aanvulling op.

Bredere basis

Tot nu toe waren beide bedrijven onder meer actief in sectoren als de olie- en gasindustrie, de maakindustrie, de chemische sector en de automotive-industrie. Maar ook de foodsector krijgt een steeds prominentere plek binnen het portfolio van de twee bedrijven. Het doel: de klantenbasis verder verbreden.

Sneller en efficiënter

In de foodindustrie worden klanten ontzorgd met slimme oplossingen op automatiseringsvlak, waardoor bijvoorbeeld het afvullen en oppakken van potten sneller en efficiënter kan gebeuren. Bijkomend voordeel is de (vanuit de olie- en gasindustrie opgebouwde) expertise op het gebied van explosieveiligheid; kennis die bijvoorbeeld van pas komt bij het werken met explosiegevoelige voedingsmiddelen als melkpoeder.

Integrale verbeteraanpak

Een andere recente strategische keuze vormt de samenwerking van PIA met Perficio Adviseurs en WISI Consultancy. Onder de noemer ‘Haalt u het beste uit mens en techniek?’ ondersteunen de drie bedrijven klanten bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. De gedachte hierachter is dat bij het formuleren van een integrale verbeteraanpak drie aspecten een rol spelen: de mensen binnen de organisatie, de bedrijfsprocessen én de techniek. Ondernemers die het maximale uit hun bedrijf willen halen, doen er goed aan deze drie factoren in balans te brengen.

Optimale afstemming

De drie partners binnen het samenwerkingsverband helpen hun klanten daarbij. Waar de twee andere bedrijven zich richten op de mensen en processen, neemt PIA het technische gedeelte van de puzzel voor zijn rekening. Het doel: komen tot een samenhangende aanpak waarin mens, proces en techniek optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Technisch talent

Door het toenemende aantal klanten is PIA altijd op zoek naar technisch talent, zoals hardware- en software-engineers. Op de website staan altijd de meest recente vacatures.

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over PIA AUTOMATION B.V. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!