Procesautomatisering bij drinkwaterbedrijf Evides door Croon

  • Industrie

Drinkwaterbedrijf Evides heeft Croon geselecteerd om de procesautomatisering op alle productielocaties van Evides te vervangen. Op 20 november jl. hebben beiden partijen de overeenkomst ondertekend.

Croon kwam het beste uit de score op de norm Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

Evides

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig, schoon en smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België, Duitsland en China.

Besturingssytemen

CroonEvides heeft zo’n 30 locaties verdeeld over 5 regio’s waar het drinkwater wordt gewonnen, gezuiverd en/of wordt opgeslagen en gedistribueerd. Al deze installaties werken in principe onbemand en zijn door middel van een WAN-netwerk met elkaar verbonden. Om de processturing onafhankelijk te kunnen laten werken zijn de locaties uitgerust met een locaal DCS systeem. Als gevolg van de ontstaanshistorie van Evides, zijn de huidige DCS systemen regionaal bepaald. Per regio worden verschillende DCS systemen toegepast en verschilt de wijze van bedrijfsvoering. In de toekomstige situatie wordt deze bestaande situatie aangepast naar een uniforme wijze van procesvoering Evides breed. Evides heeft met ABB een overeenkomst afgesloten voor de levering van PLC hardware. Het programmeren van software wordt door Evides zelf, met gebruikmaking van een aantal gecontracteerde system integrators, verzorgd.

Projectomschrijving

De scope van de werkzaamheden voor de E&I aannemer houdt in dat de PLC hardware vervangen wordt door ABB Freelance inclusief interne bedrading naar rangeerstroken. De rangeerklemmenstroken en externe bekabeling blijft gehandhaafd. Incidenteel worden aanvullende werkzaamheden uitgevoerd zoals het vervangen van de complete besturingskasten zoals bij de grondwaterzuivering Baanhoek.

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!