ProduLAS investeert in optimalisatie en efficiency

  • Industrie

ProduLAS, specialist op het gebied van gerobotiseerd lassen, nam zijn twee productiehallen en laslijnen opnieuw onder handen. Het resultaat: meer efficiency, een verdubbeling van de capaciteit én minder overlast van stof.

ProduLAS investeert in optimalisatie en efficiency

Foto: de nieuwe lascel van ProduLAS

In de twee hallen van het bedrijf uit Oosterhout vinden momenteel tal van veranderingen plaats. Eén fabriekshal werd recent opnieuw ingedeeld. Zo is één productielijn met vier lasrobots opgesplitst in twee kleinere lijnen. Ook zijn de lijnen verplaatst van de lange zijde naar de twee korte zijden van de hal én zijn ze voorzien van nieuwe stroombronnen. Voordeel van deze nieuwe opstelling is dat er nu meer verschillende materialen tegelijkertijd kunnen worden gelast. Ook zijn de logistieke lijnen in de hal nu efficiënter geworden, wat de doorstroming verder bevorderd.

Scheidingswand

Verder is deze eerste fabriekshal in tweeën gesplitst door middel van een nieuwe scheidingswand. Hierdoor zijn er aparte gedeeltes ontstaan voor productie aan de ene kant (slijpen en lassen in opdracht van klanten), en de opbouw van bij klanten te plaatsen lasrobot-installaties aan de andere. Overlast van stof blijft daardoor tot een minimum beperkt.

Optimalisatie

In de tweede fabriekshal is de bestaande las-installatie (bestaande uit een lasrobot en opspantafel) opnieuw ontworpen en vergaand geoptimaliseerd. De nieuwe las-installatie bestaat nu uit een draaitafel in plaats van een opspantafel waardoor in- en uitlegtijd wordt teruggebracht tot enkele seconden.

Als voorbeeld;

In de oude situatie nam het lassen van één product ongeveer 1,5 minuut in beslag, inclusief een halve minuut voor het tussendoor inleggen van materiaal en het eruit halen van het gelaste product. Door een andere, efficiëntere indeling is de tijd voor inleggen en eruit halen nu teruggebracht tot slechts drie seconden, waardoor de totale cyclus bijna een halve minuut minder in beslag neemt.

Uitgebreide capaciteit

Verder is in deze tweede hal een kopie van dezelfde efficiënte opstelling geplaatst, waardoor de capaciteit op dezelfde vloerruimte nu ruim verdubbeld is ten opzicht van de oude situatie. ProduLAS kan dezelfde compacte opstelling desgewenst ook plaatsen bij de klant zelf.

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over ROBOFLEX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!