Professionals SPIE ontdekken M-fregatten tijdens WCM Summerschool

  • Maintenance

Elk jaar organiseert World Class Maintenance (netwerk voor de Nederlandse industrie dat ‘slim onderhoud’ stimuleert) de WCM Summerschool, waarin deelnemers de nieuwste theoretische inzichten over onderhoud tot zich nemen.

Professionals SPIE ontdekken M-fregatten tijdens WCM Summerschool

Zij krijgen les van hoogleraren en docenten van Nederlandse universiteiten met maintenance als aandachtsgebied, krijgen een leiderschapstraining en werken parallel aan een praktijkcase. Vanuit SPIE namen hier dit jaar Bas Pelssers, Dennis Hooghiemstra, Jurgen Meerkerk, Martijn van Balkom en Rene Gerlich aan deel.

WCM Summerschool

De WCM Summerschool is een snelkookpan met de meest actuele maintenance kennis. In de relatief korte tijd van één week krijgen young maintenance professionals de kans om hun kennis en ervaring te vergroten.

Dit jaar verzorgde de onderhoudsorganisatie van de Koninklijke Marine in Den Helder de case. De deelnemers kregen de unieke gelegenheid zich een week lang bezig te houden met een bijzonder type asset: de nieuwe M-fregatten die nog in ontwikkeling zijn. De belangrijkste vraag en uitdaging voor de studenten was om na te denken over hoe de Koninklijke Marine het onderhoud van de schepen kan optimaliseren door het introduceren van onderhoudsinnovaties zoals predictive maintenance, life cycle management en design for maintenance. Deze case had, zoals elk jaar, niet alleen technische aspecten maar bevatte ook organisatorische onderdelen. Op de laatste dag van de WCM Summerschool presenteerden de verschillende groepen hun oplossingen voor de casus. Bas en zijn groep sleepten de eerste prijs in de wacht.

Enthousiaste deelnemers

De deelnemers namens SPIE blikten enthousiast terug op de week. Er werd veel kennis uitgewisseld en netwerken en ervaringen werden uitgebreid. De inzichten van verschillende bedrijven worden door deze manier van samenwerken gekoppeld en direct toegpast in de case. De eerste afspraken met collega’s (andere young professionals) uit de branche om bij elkaar op bezoek te gaan zijn al gemaakt. 

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Hub Herberighs via +31 (0)6 13416546 of h.herberighs@spie.com

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!