Project Citytrainer winnaar Vrijwilligersprijs 2012

  • Regionale ontwikkeling

Het project Citytrainer is de winnaar van de 'Meer dan Handen awards; Vrijwilligersprijs 2012!! van het Ministerie van VWS. De prijs gaat naar een inspirerend vrijwilligersproject.

Project Citytrainer winnaar Vrijwilligersprijs 2012

Het kan hierbij gaan om een burgerinitiatief of een samenwerking van bedrijven en gemeenten met een dergelijk project. De jury, onder leiding van Annemarie Jorritsma, koos de vijf winnaars in vier categorieën uit ruim 250 inzendingen.

Citytrainer

Het project Citytrainer is een initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch, WHISE en KPC Groep. Doel van het project is om jongeren te enthousiasmeren om op vrijwillige basis sportactiviteiten te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren. Om zover te komen volgen jongeren de cursus ‘Ik train mijn stad’. Ronden ze de cursus met succes af, dan zijn zij daarna officiële Citytrainers en kunnen ze aan de slag in hun wijk of vereniging. Met hun inzet verbeteren de jongeren de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk waar ze wonen. Het initiatief is inmiddels overgenomen door de gemeenten Dordrecht, Amersfoort en Breda en Tilburg.

Video bij artikel

Meer informatie over KPC Groep:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!