home » projecten » Bouw »

Projectteams RJ Networks & Security zorgen ervoor dat gebouwen slimmer, veiliger en duurzamer worden.

  • Bouw

RJ Networks & Security kan niet vroeg genoeg betrokken worden bij het ontwerpen en aanleggen van datanetwerken en beveiligingsinstallaties.

Projectteams RJ Networks & Security zorgen ervoor dat gebouwen  slimmer, veiliger en duurzamer worden.

Het bedrijf, dat landelijk samenwerkt met elektrotechnische bedrijven, werkt in vier verschillende teams die projecten begeleiden van aanvraag tot oplevering.

Roel Jansen, directeur van het in 2001 opgerichte bedrijf, vertelt dat RJ Networks & Security zich daarmee onderscheidt op de markt.

Verlengstuk

Door het op de juiste manier combineren van onze installaties streeft het bedrijf uit Schijndel naar een veilige, slimme en duurzame oplossing. Er is steeds meer behoefte dat het complete gebouw via het data- en glasvezelnetwerk worden gekoppeld ook de complete beveiliging installaties nemen wij hierin mee. “We zijn het verlengstuk van het elektrotechnische installatie bedrijf. Met het inschakelen van onze hulp en kennis, biedt de installateur zijn klanten het complete  plaatje. Omdat we geen elektra aanleggen, concurreren we niet met onze partners maar zijn we juist een aanvulling op hun dienst.”

Jansen ziet het nog regelmatig gebeuren dat er op nieuwe projecten onvoldoende toekomstbestendige installaties worden aangelegd of dat juist sprake is van een overkill. Er wordt vaak te weinig rekening gehouden dat er naaste het traditionele datanetwerk, ook data aansluitingen benodigd zijn voor bijv. WiFi, toegangscontroles, camera’s  en andere installaties die aan het netwerk moeten worden verbonden. “Worden we in een vroeg stadium betrokken, dan kunnen we op basis van onze kennis en nieuwe technieken precies bedenken en ontwerpen wat de klant nu en in de toekomst nodig heeft.”

Vanaf het ontwerp tot aan serviceonderhoud staan we daarom aan de grond van slimme en veilige en duurzame gebouwen.”

Projectteams

Bij RJ Networks & Security worden medewerkers breed opgeleid tot multi-inzetbare specialisten op het gebeid van data en beveiliging. Deze medewerkers zijn verdeeld over vier projectteams. “Daarmee onderscheiden we ons van andere bedrijven. Een team is verantwoordelijk voor een compleet project op het gebied van data en beveiliging, van calculatie en werkvoorbereiding tot uitvoering. Elektrotechnische installatie bedrijven die onze hulp inschakelen, vallen altijd terug op één aanspreekpunt.” Door in een team te werken i.p.v. in afdelingen leidt dit volgens de directeur tot weinig overdracht en een geringe kans op fouten. Het betekent ook dat vanaf het allereerste moment monteurs bij een project betrokken kunnen worden. Zij maken deel uit van het project team, dat over het algemeen uit twee medewerkers binnen en tien medewerkers buiten bestaat.

“Qua disciplines (data en beveiliging) zijn alle teams gelijk, het werkveld waarin de projectteams opereren verschilt wel.  Het ene team focus zich op de lang lopende projecten van 300 tot 3000 uur je moet hier denken aan distributiecentra (Campina, DHL, Wehkamp,) en grote kantoorpanden en defensie projecten. Het werkgebied van een ander team zijn projecten met repeterend karakter en korte doorlooptijden zoals het verbouwen van Jumbo supermarkten, retail panden en recreatieparken.  Een ander team focust zich meer op kleinere kantoorpanden, industrie en scholen.  Eén team focus zich meer op de eindgebruiker wanneer wij bijvoorbeeld ook de 24u service en onderhoud bij deze klanten mogen verzorgen  

Zelfsturende en zelflerende teams

De verschillende projecteams opereren zoveel mogelijk zelfsturend en zijn hierdoor veel minder onafhankelijk van andere personen of afdelingen binnen het bedrijf. De teams hebben veel bewegingsvrijheid en maken zelf belangrijke keuzes. De medewerkers in het team zorgen er zelf voor dat ze continue worden opgeleid en getraind in de nieuwste technieken. Hierdoor proberen wij altijd voorop lopen in de markt. De medewerkers zitten in een vast team maar waar nodig zijn de teamleden uitwisselbaar. Een beetje competitie tussen de teams mag maar het mogen natuurlijk geen concurrenten worden van elkaar.

Jansen merkt dat medewerkers nog meer tevreden zijn wanneer ze mogen werken binnen het werkgebied waarin ze zelf keuzes kunnen maken. “Je ziet ook dat sprake is van onderlinge verbinding. Mensen kunnen hun kennis hier verbreden en zo doorgroeien van hulp monteur tot uiteindelijk een leidinggevende functie in het team.” Het zorgt voor een laag verloop van personeel, een zeer goede sfeer en uiteindelijk een hogere kwaliteit en daarmee klanttevredenheid.

Vooruitkijken

Onlangs nog, realiseerden RJ Networks & Security in samenwerking met Bras Elektrotechniek uit Oss een compleet nieuw gebouwd Distributie centrum voor Friesland Campina te Meppel.  “Het project had een hele korte voorbereidingstijd en een zeer uitdagende deadline voor oplevering.” In de voorbereiding hebben wij samen met Bras, Unibouw en Friensland Campina alle wensen geïnventariseerd. Hierdoor hebben wij uiteindelijk een compleet gecombineerde installatie aangelegd waarin bijna alle disciplines die wij in huis hebben zijn toegepast. Je moet dan denken aan een gecertificeerde inbraak installatie, de data installatie via verschillende patchkasten gekoppeld met glasvezel. De camera installatie, intercom installatie, toegangscontrole installatie en WIFI installatie, allen gekoppeld via IP met het data netwerk.


Dit project is een heel goed voorbeeld wat het oplevert wanneer wij op tijd worden betrokken bij het project.  Doordat wij de mogelijkheid hebben gekregen om te kunnen doorvragen wat de werkelijke behoefte van de klant is hebben wij in een zeer korte periode een installatie kunnen maken waarin veel zaken gecombineerd zijn en op basis van de wensen van de klant zijn geïnstalleerd.. Dit levert naast lagere investeringskosten ook nog eens veel meer gebruikersgemak voor nu en in de toekomst op.


Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over RJ NETWORKS & SECURITY:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!