Provincie Noord-Brabant en Nyrstar sluiten akkoord over zonnepark

  • Innovatie & MVO

De provincie en zinksmelter Nyrstar in Budel hebben een akkoord gesloten rond het oprichten van een van Nederlands grootste zonneparken. Deze komt te liggen op de gesloten bekkens waar restproducten van het bedrijf opgeslagen zijn.

Provincie Noord-Brabant en Nyrstar sluiten akkoord over zonnepark

Met dit project verzekert de provincie dat de ontwikkeling van het zonnepark goed samengaat met de nazorg en het onderhoud van het gesloten gebied. Nyrstar onderstreept hiermee haar visie om veilig en duurzaam te opereren.

170.000 zonnepanelen

Nyrstar zal samen met ontwikkelaar Solarcentury uit Helmond een zonnepark van 60 hectare in het Brabantse Budel realiseren. Het zonnepark dat in 2018 gebouwd wordt, telt 170.000 zonnepanelen en is een investering van ongeveer 36 miljoen euro. Het zonnepark dat gebouwd wordt op een deel van het terrein van Nyrstar wordt een van de grootste van Nederland en gaat jaarlijks 48 miljoen kilowattuur zonnestroom opleveren. Dit komt overeen met het energiegebruik van 16.000 huishoudens. De provincie heeft Nyrstar bij de start van dit project ondersteund met behulp van het netwerk van de provincie en expertise op energiegebied en organisatie.

Duurzaam werken

Harry Denis, Group Manager Real Estate bij Nyrstar: “Dit project is een mooi voorbeeld van ons streven om verantwoord en duurzaam te werken. We beschermen op die manier niet enkel onze collega’s, onze buren en de omgeving waarin we opereren, het maakt ons bedrijf ook competitiever.” 

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie): “Ik zie een steeds groter bewustzijn bij de industrie dat zij een belangrijke rol hebben in de energietransitie. Nyrstar levert met dit project een grote bijdrage. De gesloten afvalbekkens zijn vanuit landschap en ruimtegebruik zeer geschikt voor een groot zonnepark. Met deze overeenkomst zorgen we dat dit op verantwoorde wijze plaatsvindt.”

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!