Publishing Services stroomlijnt pre-press werkzaamheden telefoonboek Curaçao

  • Zakelijke dienstverlening

Ook dit jaar heeft Publishing Services weer de opdracht gekregen voor de pre-press werkzaamheden van het telefoonboek van Curaçao editie 2013.

Publishing Services stroomlijnt pre-press werkzaamheden telefoonboek Curaçao

Het betreft een gids waarin naast telefoonnummers en het register van beroepen en bedrijven (gouden gids) ook informatie is opgenomen over de gouvernementsdiensten en over alle medische instellingen op Curaçao. Tenslotte is er een flink katern gereserveerd voor toeristische informatie over het eiland. Een multifunctionele gids dus.

Publishing Services heeft het productieproces van dit zevenhonderd pagina’s tellende boekwerk zodanig gestroomlijnd en daar waar mogelijk geautomatiseerd dat de PDF-bestanden binnen vier weken worden afgeleverd bij de drukker in Madrid.

Gedurende de eerste twee weken van het productieproces verzorgt een door Publishing Services op Curaçao gedetacheerde DTP-er voor de afwerking van het register van beroepen en bedrijven (gouden gids). Het is de eis van de klant dat deze werkzaamheden op Curaçao plaats vinden. Hieraan voorafgaand is in Nederland op basis van een aangeleverd Word document een InDesign bestand gegenereerd. Een medewerker van UTS en onze DTP-er zorgen samen voor het controleren en corrigeren van de pagina’s tot het gewenste eindproduct.

De realisatie van de overige delen van de gids gaat op dezelfde wijze als hiervoor omschreven, echter de werkzaamheden hiervoor vinden plaats in Nederland. Twee medewerkers van de klant reizen hiervoor naar Nederland ten behoeve van controle en accorderen van de pagina’s.

Medio november wordt gestart met het drukken en afwerken van de gids waarna de gidsen per schip vóór eind december 2012 wordt afgeleverd op Curaçao in Willemstad.

Al met al een prachtig project dat door de perfecte samenwerking tussen alle partijen binnen de gestelde levertermijn wordt gerealiseerd.

Meer informatie over PUBLISHING SERVICES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!