Q4All met speedconsults op Het Rendement / de Dental Expo

  • Zakelijke dienstverlening

Tandartsen konden zich op de stand van Edin Dental Academy inschrijven voor speedconsults bij verschillende disciplines. Zo ook voor een speedconsult Leanmanagement bij Q4All.

Q4All met speedconsults op Het Rendement / de Dental Expo

Samen met gelegenheidspartner Invert Innovatie Management, een adviesbureau op het gebied van kwaliteitsmanagement in de mondzorg, gaf Q4All uitleg en advies op maat over wat het toepassen van Leanmanagement kan betekenen voor de praktijkvoering.

Efficiënter werken

Tijdens die speedconsults bleek dat praktijkhouders advies wilden inwinnen over hoe de praktijkmedewerkers efficiënter konden werken, waardoor er meer behandelingen in minder tijd uitgevoerd konden worden.

Er was veel belangstelling voor de speeddates. Juist in deze tijd van financiële onzekerheid hebben met name praktijkhouders interesse in een Lean manier van werken. Geïnteresseerden konden zich van te voren hiervoor inschrijven, maar tussen de geplande consulten in was er ook veel aanloop.

Geen duidelijk beeld van Lean

Een aantal praktijkhouders bleek nog geen duidelijk beeld te hebben van het principe van Leanmanagement en wat dat voor de tandartspraktijk kan betekenen. Aan de hand van de 5 Leanprincipes en de 8 verspillingen heeft Q4All bekeken waar in hun praktijk verspillingen zitten en waar snel en makkelijk bespaard kan worden, door het uitbannen van die verspillingen. Als geheugensteuntje kregen de speeddaters een kaartje mee van Q4All met korte uitleg van de Leanprincipes en benoeming van de 8 soorten verspillingen, dat als leidraad diende voor het gesprek.

Rendementscan

Ook was er veel belangstelling voor de beursaanbieding: de Rendementscan. Op basis van de principes van de Leanfilosofie brengt Q4All, tijdens een bezoek aan de tandartspraktijk, verspillingen in kaart, die snel en makkelijk om te zetten zijn in besparingen (het zogenaamde 'laag hangend fruit').

Q4All heeft tijdens de beurs veel mensen kunnen helpen en inspireren om met de Lean-methodieken aan de slag te gaan, om snel en slim verbeteringen aan te brengen in de processen in de tandartspraktijk.

Meer informatie over Q4ALL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!