‘Qua kleurstelling sprong het plan van Galvanitas er perfect uit’

  • Zakelijke dienstverlening

Bij het Commanderij College in Laarbeek werd onlangs een aantal nieuwe schoolwoningen in gebruik genomen. Schoolmeubelfabrikant Galvanitas uit Breda verzorgde het interieurontwerp en de inrichting van de schoolwoningen.

‘Qua kleurstelling sprong het plan van Galvanitas er perfect uit’

Het Commanderij College is een scholengemeenschap voor praktijkschool, vmbo en havo/vwo en telt zo’n 2.800 leerlingen. De school bestaat in totaal uit vier locaties, waarvan drie in Gemert en één in Laarbeek. Voor de inrichting van de nieuwe schoolwoningen vroeg de school aan meerdere partijen om een inrichtingsvoorstel te maken. Uiteindelijk viel de keuze op Galvanitas.

Complete en professionele schoolinrichting

Naast een eigen assortiment schoolmeubilair, levert Galvanitas een gevarieerd en compleet assortiment projectmeubilair, waarbij kwaliteit, functionaliteit en uitstraling in evenwicht zijn. ‘Wij hebben al meerdere mooie projecten gerealiseerd met Galvanitas en ook nu kwamen zij weer met een goed voorstel”, vertelt Luciën Goossens van het Commanderij College. “Daarbij hielden zij duidelijk rekening met de functionaliteit en duurzaamheid van de inrichting en ook qua kleurstelling sprong het plan van Galvanitas er perfect uit. Dat was precies wat wij voor ogen hadden”.

Schoolmeubilair

Van begin tot einde

Volgens Goossens is in het plan goed rekening gehouden met de functie van de lokalen. “De stilteruimtes en ondersteuning ruimtes waar leerlingen rustig moeten kunnen werken, zijn vrij neutraal ingericht. Terwijl in andere ruimtes juist gekozen is voor hele levendige kleuren. Dat maakt het geheel voor de leerlingen tot een inspirerende omgeving”. Galvanitas begeleidt inrichtingsplannen liefst van begin tot het einde. Opdrachtgevers krijgen van tevoren een gedegen advies en een 3D interieurontwerp, zodat zij goed op hun netvlies krijgen hoe alles er straks gaat uitzien. De schoolmeubelfabrikant heeft een duidelijk idee over het kleurgebruik, het lichtplan, het materiaalgebruik en ook het gebruik van accessoires. Op die manier zorgen zij ervoor dat de inrichting qua sfeer en functionaliteit aan de verwachtingen van de onderwijsinstelling voldoet en zo van de inrichting een geslaagd geheel te maken rekening houdende met de Kwaliteitsnorm voor schoolmeubilair.

Schoolmeubelfabrikant

Inspirerende omgeving

Dat is ook bij het Commanderij College prima gelukt. Goossens: “Wij zijn in oktober 2017 van start gegaan met het project en hebben in januari 2018 het offertetraject doorlopen. In augustus is het geheel vervolgens opgeleverd. Dat was keurig op tijd, voor de start van het nieuwe schooljaar. We merken ook dat onze leerlingen er erg blij mee zijn dat ze in zo’n inspirerende omgeving mogen werken. Dat is fijn, want daar doen we het immers allemaal voor”.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over GALVANITAS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!