RAAK-subsidie voor kennistraject circulair ondernemen MKB

  • Innovatie & MVO

Fontys ontvangt een RAAK-subsidie voor het meerjarig kennistraject Circulair Ondernemen. Fons Claessen, onderzoeksdocent en aanjager van het thema circulaire economie bij Fontys, onderzoekt met zijn team de transitiemogelijkheden voor MKB'ers naar een circulaire bedrijfsvoering.

RAAK-subsidie voor kennistraject circulair ondernemen MKB

In het kennistraject gaat Fontys Economie Eindhoven vijftien MKB bedrijven helpen om de theoretische kennis die er is op het gebied van circulair ondernemen om te zetten naar de praktijk van de MKB ondernemer. Dit doen ze in samenwerking met Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen en de Hogeschool van Amsterdam.  

Kennisdeling

In het project wordt de verbinding gezocht tussen de technische-, business-, en marketingkant van de (circulaire) onderneming. De kennis die in het project wordt opgedaan wordt vertaald in praktische instrumenten die daarna ook voor andere bedrijven in de regio bruikbaar zijn wanneer zij circulair willen ondernemen. De opgedane kennis wordt ook via publicaties en symposia verder verspreid.

Deelnemers

De 15 deelnemende bedrijven zijn startups die vanaf het begin circulair ondernemen en gevestigde MKB bedrijven die hun producten circulair maken of een bestaand circulair product beter vermarkten. Naast Fontys en de bedrijven nemen de volgende partijen deel aan het onderzoeksproject: Hogeschool van Amsterdam (Lectoraat Psychologie van de Duurzame Stad), Stichting Our Common Future 2.0, VNO-NCW Brabant-Zeeland, Brainport Development, Rabobank, Provincie Gelderland en de gemeenten Eindhoven, Cranendonck, Veldhoven en Helmond.

Voor meer informatie over het project circulair ondernemen kunt u contact opnemen met Fons Claessen.  

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!