home » projecten » Bouw »

Realisatieovereenkomst Cuijkse Cantheelen fase 2 ondertekend

 • Bouw

Het Cuijkse college van BenW heeft ingestemd met de realisatieovereenkomst tussen de gemeente Cuijk en Mooiland voor fase 2 van het project Cuijkse Cantheelen.

Realisatieovereenkomst Cuijkse Cantheelen fase 2 ondertekend

De overeenkomst betreft de hoven 2 en 3, die liggen in het centrale gedeelte van het plangebied. In april 2013 starten we met de bouw van een verzorgingshuis en een verpleeghuis voor Zorgcentra Pantein, bijbehorende zorg- en welzijnsvoorzieningen, onze huurwoningen en koopwoningen.

Overeenkomst

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de grondoverdrachten en inrichting van het openbaar gebied. Opgenomen is onder andere dat Mooiland optreedt als locatieontwikkelaar en als opstalontwikkelaar. De gemeente heeft een faciliterende taak. De overeenkomst is op 12 december 2012 tijdens een vergadering van de stuurgroep Cuijkse Cantheelen ondertekend (zie foto vlnr Albert-Jan de Ruijter (Mooiland Vastgoed B.V.), Bert Linskens (Mooiland woonbedrijf Grave) en wethouder Arthur Baudet).

Projectgegevens

De belangrijkste projectgegevens van de Cuijkse Cantheelen zijn:

Mooiland

 • 22 sociale huurwoningen
 • 12 vrije sector huurappartementen
 • 22 koopappartementen

Zorgcentra Pantein

 • 93 zorgappartementen
 • 4 tijdelijke opvang appartementen
 • 60 psychogeriatrie wooneenheden
 • zorginfrastructuur en ondersteunende diensten

Overige

 • 720 m2 multifunctionele accommodatie
 • 139 openbare parkeerplaatsen ten behoeve van hof 2 en hof 3
 • 58 private parkeerplaatsen ten behoeve van hof 2 en hof 3

De architectencombinatie bestaat uit Molenaar Bol & Van Dillen Architecten (uit Vught) en Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw (uit Arnhem).

Cuijkse Cantheelen: wonen in goed gezelschap!

De Cuijkse Cantheelen wordt een prachtige nieuwe wijk in het oosten van Cuijk. De wijk ligt tussen het rivierenlandschap van de Maas en het historisch centrum van het dorp. Dichtbij natuur en cultuur, met zorg- en welzijnvoorzieningen binnen handbereik. Met de realisatie van de twee woonhoven in fase 2 krijgt Cuijk een nadrukkelijk ‘gezicht aan de Maas’. De woonhoven sluiten aan op het dorp Cuijk, maar vormen ook een baken aan rivier de Maas. Geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen, bouwt Mooiland hoogwaardige en duurzame ‘woonhoven’ met woningen waar jong en oud, zorgbehoevend en zorgeloos veilig en prettig kunnen wonen. Dat noemen we wonen in goed gezelschap. Mooiland, Zorgcentra Pantein en gemeente Cuijk werken intensief samen om deze wijk, met woningen voor iedereen,  te realiseren. 

Meer informatie over MOOILAND :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!