Regio Nijmegen biedt jongeren Startersbeurs

  • Arbeidsmarkt

Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing. Ook de regio Nijmegen doet mee aan deze regeling.

Regio Nijmegen biedt jongeren Startersbeurs

Met de startersbeurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van minimaal 500 euro per maand. Daarnaast bouwt de starter voor iedere maand die hij of zij met de Startersbeurs werkzaam is geweest een spaartegoed op van 100 euro. Het opgebouwde tegoed kan na afloop van de werkzaamheden worden ingezet voor scholing, een cursus of een certificeringstraject.

Voorwaarden

De Startersbeurs is bedoeld voor (ingeschreven) jongeren uit de regio Nijmegen (gemeenten Beuningen, Heumen, Nijmegen, Druten, Wijchen, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar en Ubbergen) in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Als starter heb je minder dan 12 uur per week werk, volg je geen rijksbekostigd onderwijs en ontvang je geen uitkering (of je bent bereid bij de ingang van de Startersbeurs je uitkering te beëindigen). De Startersbeurs is er voor jongeren met een startkwalificatie of diploma op MBO niveau 2, 3 en 4, HBO of WO.

Werkgevers

De Startersbeurs is ook voor werkgevers een zeer interessante regeling. De Startersbeurs biedt u namelijk de mogelijkheid om ambitieuze jongeren te betrekken bij uw organisatie. Gekwalificeerde jongeren, die net van school komen en met een frisse blik naar het vak kijken. Misschien ontmoet u op deze wijze wel een toekomstig medewerker of maakt u kennis met uw klant van morgen. Met de Startersbeurs:

  • Biedt u een jonge starter op de arbeidsmarkt gedurende 6 maanden, 32 uur per week, een leerwerkplaats in uw bedrijf;
  • In die periode bouwt de Starter onder uw begeleiding werkervaring, vaardigheden en competenties op. Leren staat daarbij voorop, de werkzaamheden zijn additioneel van aard;
  • U betaalt de Starter minimaal een vergoeding van netto € 500,- per maand, inclusief vakantiegeld. Daarnaast reserveert u voor iedere hele maand die de Starter bij u werkzaam is geweest, € 100,-. Dit spaartegoed kan de Starter na afloop van zijn of haar werkzaamheden inzetten om een aanvullende opleiding, cursus of certificeringstraject te doorlopen;
  • U ontvangt van de gemeente een bijdrage in de begeleidingskosten van de Starter van netto € 500,- per maand, waardoor de kosten voor uw organisatie minimaal zijn. Uiteraard staat het u vrij om dit bedrag verder aan te vullen.
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!