Regio West-Brabant biedt ‘Groene troefkaart klimaatadaptie’ aan

  • Regionale ontwikkeling

Bestuurders van Regio West-Brabant overhandigden op maandagochtend 7 mei de ‘Groene troefkaart klimaatadaptatie’ aan de gedeputeerde Johan van den Hout en aan Mary Fiers, directeur van het Groenontwikkelfonds Brabant.

Regio West-Brabant biedt ‘Groene troefkaart klimaatadaptie’ aan

Aan dit regionale bod werkten 10 gemeenten, waterschappen en terreinbeheerders onder coördinatie van Regio West-Brabant.

Groene troefkaart klimaatadaptie

Het aanbieden van de Groene troefkaart klimaatadaptie betekent dat minimaal 115 hectare aan nieuwe natuur ontwikkeld wordt en minimaal 40 kilometer aan ecologische verbindingszones wordt gerealiseerd om zo een versnelling aan het compleet maken van het Natuurnetwerk Brabant te geven. Door gebieden beter in te richten kunnen we klimaatveranderingen immers enigzins opvangen. Daarnaast zorgt het compleet maken van ecologische verbindingszones ervoor dat het West-Brabantse vestigingsklimaat aantrekkelijker wordt. Het biedt economische kansen, een gezonde leefomgeving en versterkt de cultuurhistorie. 

Vervolg

In het vervolg worden afspraken gemaakt over de uitvoering en financiering van het project. Regio West-brabant geeft aan kansen te zien voor verbinding met ontwikkelingen rondom de nieuw aan te leggen hoogspanningsverbinding Zuid-West 380kV, de rivieren Mark en Dinter, Biesboschhaven Werkendam, het Kierbesluit, de Amercentrale, A59 en het project verbetering regionale waterkeringen. 

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!