Rena Elektronica en Hortilux werken samen aan duurzame LED verlichting voor glastuinbouw

  • Innovatie & MVO

Sinds 2015 werkt Rena Elektronica samen met Hortilux. Hortilux ontwikkeld onder andere duurzame en efficiënte LED verlichting voor de glastuinbouw. Rena is verantwoordelijk voor de productie en de assemblage van de HORTILED productfamilie.

Rena Elektronica en Hortilux werken samen aan duurzame LED verlichting voor glastuinbouw

Tijdens het zoeken naar een betrouwbare partner voor het produceren van drie nieuwe innovatieve armaturen kwam licht specialist Hortilux, wie aanvullende verlichtingssystemen voor de tuinbouwindustrie ontwikkeld, fabriceert en installeert, in aanraking met Rena Elektronica, specialist in het ontwikkelen en produceren van licht en elektronica voor OEM-bedrijven.

Voordelen van LED verlichting

De afgelopen jaren zijn steeds meer broeikassen overgestapt op LED armaturen of hybride systemen. Dat is niet verassend: de voordelen zijn enorm in vergelijking met puur conventionele HPS-verlichting. LED verlichting gebruikt bijvoorbeeld slechts tweederde van de energie die nodig is. Dit maakt LED een uitermate geschikte vorm van verlichting voor kwekers in landen waar de energieprijzen hoog liggen. Eric Vereijken, afnemer van de LED armaturen: ''Het voordeel van LED verlichting is dat je het licht dieper in het gewas kunt brengen. Ook geven de LED armaturen minder warmte af en kun je een beter klimaat behouden in de kas. Hierdoor hebben wij nu een hogere winter productie.''

Een succesvolle samenwerking

Rena Elektronica en Hortilux zijn erg tevreden over de samenwerking. Onlangs maakten zij een video waarin zij het project verder toelichten.

Meer informatie over RENA ELECTRONICA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!