home » projecten » Bouw »

Restauratie Fort Everdingen geslaagd door regionale samenwerking

  • Bouw

Studenten van ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Schilder^sCOOL hebben een restauratie aan Fort Everdingen uitgevoerd. Een lange en complexe restauratie waarbij twee luiken van de unieke contre escarpe zijn teruggeplaatst.

Restauratie Fort Everdingen geslaagd door regionale samenwerking

Zowel de eigenaar van het fort als de betrokken studenten en docenten zijn tevreden over het eindresultaat. De oefening is geslaagd.

De twee luiken dienden als oefenmateriaal voor de restauratie van de overige 40 luiken. De zware eikenhouten luiken van ruim 140 jaar oud vertoonden op veel punten gebreken. Zo was het ijzerwerk ver doorgeroest, op veel punten het hout verrot en het verfwerk vergaan. Een mooie klus voor de bouwstudenten van ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied en Schilder^sCOOL.

Fraaie uitstraling

Brouwerij Duits & Lauret, eigenaar van het fort, is zeer content met het fraai uitgevoerde werk. "De mooi uitgevoerde restauratie draagt echt bij aan de fraaie uitstraling van het fort. Bovendien is de veiligheid hier enorm mee verbeterd", aldus Marco Lauret. Marco is zo tevreden dat hij bij toekomstige projecten graag weer met ROC Rivor en haar partners samen wil werken.

Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie

De studenten voeren het project uit binnen Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit leerwerkbedrijf heeft als doel om studenten van ROC Rivor werkervaring te laten opdoen door samen te werken aan echte projecten.

Meer informatie over BOUWMENSEN GELDERLAND OOST:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Schildersvakopleiding Tilburg Breda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!